Vicele din Cărbuneşti a pierdut procesul cu Agenţia pentru Integritate

Curtea de Apel Craiova a confirmat faptul că viceprimarul din Târgu Cărbuneşti, Iuliu Călina, a fost în conflict de interese. Agenţia Naţională pentru Integritate l-a declarat incompatibil în luna aprilie a acestui an, pentru că în mandatul trecut, când era consilier local, firma familiei sale a livrat pâine la o creşă finanţată de primărie.

Un comunicat al Agenției Naționale pentru Integritate anunța în luna aprilie a acestui an faptul că Iuliu Călina a încălcat „regimului juridic al incompatibilităților” întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local, „Primăria Orașului Târgu Cărbunești a încheiat cu S.C. Măceșu SRL (societate în cadrul căreia soția sa deține calitatea de asociat și funcția de administrator) un contract de furnizare produse”.

În urmă cu trei ani Primăria Târgu-Cărbunești a încheiat cu brutăria familiei Călina un contract pentru furnizarea timp de un an a zece pâini pe zi, pentru creşă. Din acest contrat, încasările firmei familiei Călina au fost de șase lei pe zi, iar licitația a fost câștigată pentru că brutăria soției consilierului a dat pâinea cu 60 de bani, iar pe atunci se vindea cu 1 leu.  Iuliu Călina a fost reclamat la ANI chiar de Ion Fugaru, care a fost înlocuit în funcția de viceprimar de Călina. După ce a fost declarat incompatibil de ANI, viceprimarul din Cărbunești a contestat decizia, însă a pierdut procesul cu agenția la Curtea de Apel Craiova.

Călina va face recurs la Înalta Curte

Lucrurile nu vor rămâne însă așa, pentru că Iuliu Călina este decis să facă recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Viceprimarul din Cărbunești recunoaște că nu se aștepta la o asemenea hotărâre din partea magistraților. „O să fac recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ar fi chiar culmea  să nu parcurg toate etapele. Nu mă așteptam la asta nici eu, nici martorii, și nici avocatul. Motivează acolo judecătorul că acțiunea a fost nefondată. Cum să fie nefondată când am dus documente, martori și tot ce trebuie. Nu înțeleg ce s-a întâmplat. S-a ajuns aici pentru 6 lei pe zi. ANI îmi impută că soția mea, prin firma ei, pentru cele șase pâini pe zi a obținut un beneficiu foarte mare de la Primăria Cărbunești. Așa ceva nu e posibil pentru că soția mea oricum a dat pâinea sub prețul pieții. Vreau să vă spun că Ion Fugaru, cel care mi-a făcut reclamația la ANI, a fost cel care a semnat contratul între Primărie și soția mea. El ar fi trebuit să știe că nu e bine, doar e jurist de meserie”, a precizat Călina.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: