Vicele din Urdari, „sechestrat” la primărie

Viceprimarul comunei Urdari, Bebe Tauru, a primit ieri o dispoziţie cel puţin ciudată din partea primarului Mihai Calotă. Acesta a fost însărcinat de primar să stea opt ore la primărie pentru a asigura permanenţa şi a rezolva problemele oamenilor. Vicele Tauru consideră gestul primarului drept un abuz şi spune că nu va respecta niciodată ordinele primarului.

Scandalul dintre cei doi şefi ai primăriei a început ieri dimineaţă când în cadrul unei şedinţe, primarul a emis o dispoziţie prin care îl obligă pe viceprimarul Bebe Tauru să asigure permanenţa la primărie. Calotă spune că în felul acesta, viceprimarul nu va mai avea timp să îl reclame tot timpul la Garda de Mediu „Dacă mă reclamă tot timpul la Garda de Mediu sau unde are chef. I-am dat ocupaţie poate aşa învaţă să mă respecte că vorba aia sunt şi mai bătrân decât el. Mă jigneşte, mă face cum vrea el. Totul este legal”, a declarat Mihai Calotă, primarul din Urdari.

Tauru: „Mă ţine legat de primărie”

Viceprimarul Bebe Tauru însă îl contrazice pe primar şi spune că nu va asculta niciodată ordinele lui. Acesta a lua legătura şi cu Instituţia Prefectului, care l-a îndemnat să facă o sesizare în acest sens, în caz contrar nu poate face nimic. Vicele susţine că nu există temei legal cu atât mai mult cu cât nici măcar nu este vorba de o dispoziţie ci de un simplu proces verbal. „Viceprimarul este om de teren, nu de birou. Nici nu mă gândesc să îndeplinesc atâta timp cât nu-mi dai cu literă de lege. Eu nu am voie să mă apropii de ştampilă aşa că de ce să stau la primărie. El vrea să stau aici că să nu vorbesc cu oamenii că ştie că se apropie alegerile”, a declarat Bebe Tauru.

VERIFICĂRI

Subprefectul Marcel Romanescu spun că este un lucru pozitiv că primarul a însărcinat pe cineva să răspundă în faţa cetăţeanului. „În ceea ce ne priveşte, nu putem face nimic până nu există o sesizare în acest sens. Vom face verificări însă legea spune că sarcinile viceprimarului pot fi completate cu alte sarcini in dispoziţia primarului”, a declara Marcel Romanescu.       

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: