Vicele Garcea, învins de ANI la Craiova

Curtea de Apel Craiova nu i-a dat dreptate viceprimarului Iulian Garcea, de la Berleşti, în procesul pe care acesta l-a intentat Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Într-o perioadă în care zeci de aleși locali din județ sunt declarați incompatibili de către inspectorii de integritate, edilul amintit a urmat procedurile legale și a contestat în instanță raportul prin care era găsit incompatibil, după câteva termene de judecată în Bănie acesta primind acum și verdictul magistraților. „Respinge contestația”, au decis judecătorii, sentința lor nefiind una definitivă. Procesul poate continua la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar șansele viceprimarului Garcea de a avea câștig de cauză la finalul acțiunii sale sunt mult diminuate. El a fost găsit incompatibil pentru că și-a înființat un PFA (persoană fizică autorizată) pentru a putea accesa fonduri europene la stupina pe care o are acasă. ANI susține că edilul a devenit „comerciant persoană fizică”, lucru pe care Garcea l-a negat, însă acum inspectorii de integritate au avut câștig de cauză la instanță.

În situația edilului de la Berlești mai sunt prin județ o mulțime de alți primari, viceprimari și consilieri locali, dintre aceștia o mică parte câștigând până în prezent lupta în instanță cu inspectorii de integritate. Cei mai mulți au pierdut procesele, dar sentințele nu sunt definitive, ceea ce le permite să rămână în continuare în posturi. La final, dacă sunt găsiți incompatibili, cei în cauză vor avea interdicție pentru trei ani la a ocupa funcții publice, lucru care va schimba semnificativ soarta viitoarelor alegeri locale.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: