Viceprimarul Călina a contestat decizia ANI

Iuliu Călina, viceprimarul din Târgu-Cărbuneşti, se pregăteşte pentru lupta cu Agenţia Naţională de Integritate(ANI). Vrea să tocmească doi avocaţi care să-l reprezinte. Acesta se consideră neîndreptăţit în decizia ANI, de a-l declara incompatibil, după ce firma deţinută de soţia sa a făcut afaceri cu primăria în perioada în care el era consilier local.

Săptămâna trecută, Iuliu Călina a mers la Craiova pentru a face o contestaţie în acest caz. Viceprimarul spune că, dacă acea comise din primărie care a semnat contractul cu firma soţiei sale îi atrăgea atenţia asupra acestei incompatibilităţi, în prezent nu mai existau aceste probleme. Culmea este faptul că tocmai cel care a sesizat ANI despre această incompatibilitate, respectiv fostul viceprimar Ion Fugaru, este şi cel care a încheiat contractul la acea vreme. „Am contestat la contencios la Craiova şi sper să rezolv treaba. 19 era ultima zi, dar am fost mai devreme. Fugaru a făcut contractul, era viceprimar atunci în perioada când eu eram consilier, el a semnat contractul, el a fost preşedintele comisiei, din care au mai făcut parte contabila şi secretarul primăriei. Comisia de atunci putea să spună că sunt incompatibil şi să nu semneze contractul. Acum au găsit un mijloc de bombardare. Sunt nişte etape, terminăm la Craiova, dacă hotărârea o să devină definitivă, dacă nu mergem la Bucureşti, la Curtea Supremă. Eu cred că pentru un lucru aşa de nimic şi având în vedere că la acest lucru a contribuit chiar primăria Cărbuneşti, ar putea să ia o decizie favorabilă mie. Luni vor mai fi ceva discuţii, voi lua doi avocaţi şi mă pregătesc”, a declarat Iuliu Călina.

Pe de altă parte, Ion Fugaru spune că le-a atras atenţia despre acest lucru, înainte de încheierea contractului. „Eu le-am spus multe, dar aşa este când faci pe încăpăţânatul şi nu vrei să-l asculţi niciodată pe Fugaru. Ei pot să spună orice, dar să-şi aducă aminte ce discuţii dure am avut la mine în birou. Primul ştiu că l-am semnat eu, al doilea nu-mi aduc aminte dacă l-am semnat eu sau primarul. (...) Eu l-am semnat în calitate de conducător al unităţii, dar el avea obligaţia să-l comunice în declaraţia de interese”, a comentat Ion Fugaru.

ACUZAŢIE

Iuliu Călina a fost declarat incompatibil de ANI, pe motivul că firma deţinută de soţia sa a încheiat contracte cu primăria Târgu Cărbuneşti pentru furnizarea de pâine la creşa din localitate, în perioada în care acesta avea calitatea de consilier local.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: