Viceprimarul din Prigoria, „furat” de PSD

Liberalii gorjeni au luat ţeapă de la partenerii lor social-democraţi. PSD a obţinut vineri postul de viceprimar la Prigoria, rămas vacant după plecarea democrat liberalului Angel Costoiu. Noul viceprimar este Aurel Socol de la PSD, deşi prin protocolul Uniunii Social Liberale, postul revenea PNL.

Postul de viceprimar al comunei Prigoria era disputat de PNL şi PDL, dar a fost câştigat de PSD. Asta pentru că primarul localităţii, Emil Răgman, a avut o atitudine dictatorială la şedinţa de consiliu de vineri şi şi-a impus omul, acuză liberala Iuliana Iliescu. „Au fost scoase proiectele de pe ordinea de zi, a venit domnul primar cu altele, le-a impus şi a plecat”, a spus Iuliana Iliescu, preşedinte PNL Prigoria. Iliescu susţine că ar fi trebuit mai întâi discutate proiectele privind demiterea ilegală a unui consilier. Mai mult, un consilier exclus din PNL ar fi trebuit să îşi piardă postul de ales local, dar pentru că acesta a votat cu PSD, primarul nu ar fi avut interes să se facă schimbarea. Şefa liberalilor din Prigoria susţine că îl va reclama pe primar la Parchet pentru abuzul comis.

Răgman nu a auzit de protocolul USL

Noul viceprimar, Aurel Socol, a fost ales cu voturi de la toate partidele: 5 consilieri de la PSD, 1 de la PRM, 1 de la PNL şi 1 de la PDL. Deşi protocolul Uniunii Social Liberale prevede ca acolo unde primarul este de la PSD, viceprimarul să fie de la PNL, Emil Răgman susţine că nu ştia, pentru că la nivel local nu s-a semnat nimic până acum.

„Era normal ca viceprimarul să fie de la PSD, pentru că avem şase consilieri, faţă de trei câţi sunt la PNL. Nu ştiu ce protocol, că eu nu am semnat nici un protocol”, a spus Emil Răgman, primarul comunei Prigoria.

DEMISIE

Fostul viceprimar, Angel Costoiu, a fost nevoit să renunţe la funcţie, din cauza unor probleme de natură penală. Acesta a trimis demisia la PDL Gorj prin colegul său primarul de la Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: