Victorie în faţa Stelei la final de sezon pentru CSM Târgu Jiu

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu a încheiat sezonul 2021-2022 al Ligii Naţionale de Baschet Masculin cu o victorie spectaculoasă în faţa echipei Steaua Bucureşti. Scorul a fost 93-86 iar pentru CSM Târgu Jiu a fost a-11-a victorie din acest sezon.

Antrenorul Claudiu Alionescu a început partida cu următorul ”5”: Porter Troupe, Carl Dylan, Brandon Sly, Kendarrius Hamilton şi Octavian Ilie. Prima reuşită a meciului a venit de la Carl Dylan dar Steaua a dat imediat replica şi a trecut în avantaj, scorul după primul sfert fiind unul favorabil oaspeţilor, 20-17. Sfertul doi a început cum nu se poate mai rău pentru CSM Târgu Jiu, cu un run de 8-0 al Stelei, care s-a distanţat la +11 pe tabelă, scor 28-17. Sfertul doi a fost adjudecat cu 21-15 de Steaua iar la pauza mare, la general, echipa oaspete intra la vestiare cu scorul de 41-32. Când nimeni nu se mai aștepta, CSM Târgu Jiu a revenit și echipa lui Claudiu Alionescu s-a impus cu 32-18 în actul trei, pe care l-a dominat de o manieră categorică. Astfel, gruparea gorjeană intra în decisiv la +5, scor 64-59. Baschetul spectaculos a continuat şi în ultimul act cu ambele echipe încercând să se desprindă pe tabelă. Steaua a început mai bine ultimul act şi a egalat situaţia, 64-64 dar CSM Târgu Jiu s-a impus şi în sfertul patru cu 29-27, iar la general gorjenii au închis meciul la 93-86, spre bucuria fanilor, veniţi la marginea terenului pentru a sărbătorii împreună victoria.

Cel mai bun om al gorjenilor a fost Porter Troupe. Cel mai iubit jucător de la Târgu Jiu a totalizat 21 de puncte, 4 recuperări şi 5 pase decisive. El a fost urmat de Carl Dylan cu 17 puncte, 7 recuperări şi o pasă decisivă. Tot 17 puncte a strâns şi Malik Morgan, dar şi 3 recuperări şi două asisturi. Căpitanul Porter Troupe a rămas minute bune pe parchetul sălii pentru autografe şi poze, în special cu micuţii suporteri ai CSM Târgu Jiu.

Vizualizări: 237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: