Victorie în primul amical din noul an

În primul joc din 2012, Energia Rovinari s-a impus cu 99 la 91 contra celor de la SCM Craiova, chiar pe terenul acestora. Oamenii lui Nikolic au meci vital pentru calificarea în playoff, sâmbătă pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș.

Cum între reluarea antrenamentelor și primul meci oficial din noul an e o pauză de numai 10 zile, baschetbaliștii Energiei nu au avut timp de prea multe teste. Au disputat doar o dublă amicală cu cei de la Craiova, primul duminică în Bănie iar cel de-al doilea aseară la Târgu Jiu.

Semne bune anul are

Energia nu s-a mișcat deloc rău la Craiova. Chiar dacă adversarul nu era unul  bine cotat, Craiova fiind abia pe 14 în Divizia A, elevii lui Nikolic au arătat că au ”suflu” și după sărbători. Și asta după ce cu o seară înainte, Nikolic senior și junior plus nou sositul Kljajevic sărbătoriseră Crăciunul pe rit vechi. Că tot veni vorba de Kljajevic, acesta nu a jucat niciun minut în Bănie, acuzând în continuare dureri la gambă. Sârbul de 27 de ani a încercat să se antreneze ușor ieri la prânz dar se mișca cu greutate. Testul decisiv a fost aseară în al doilea amical. Pivotul de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2,07 m e în pericol să i se anuleze înțelegerea dacă nu-și revine rapid. Revenind la meciul de la Craiova, acesta a fost unul echilibrat în primele 2 sferturi dar apoi Energia a pus stăpânire pe joc. Gorjenii s-au impus cu un spectaculos 99 la 91, principalii marcatorii fiind Mocanu, cu 22 de puncte, Steffel cu 21 și Kabengele cu 19. Meciul a marcat totodată și revenirea lui Porter Troupe sub culorile Energiei după o pauză de 9 luni. Troupe nu s-a descurcat deloc rău și a reușit 14 puncte. De la gazde au excelat Tomic cu 34 de puncte și Seals cu 22. ”A fost un meci foarte util pentru ambele echipe, dar în special pentru noi. Sunt mulțumit de ceea ce am văzut în teren, chiar dacă am pierdut. Avem de lucru pentru că mai sunt câteva zile până la startul returului iar noi suferim la omogenitate”, a comentat antrenorul gazdelor, Andelko Mandic.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: