Videanu: Cel mai mare regret al meu este că nu am reuşit să înfiinţăm cele două companii energetice

Fostul ministru al economiei, Adriean Videanu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că este convins că a făcut şi erori în timpul mandatului său şi că cel mai mare regret al său este acela că nu a reuşit să înfiinţeze cele două mari companii energetice în timpul propus.

Videanu a mai spus că va propune înfiinţarea Institutului de Studii Economice, fără a da şi alte detalii legate de acest subiect.

De asemenea, în ceea ce priveşte programele deja începute la minister, acesta a afirmat că succesorul său, Ion Ariton, este obligat să continue proiectele demarate de Ministerul Economiei.

"Programele dezvoltate la MECMA nu sunt ale lui Adriean Videanu, ci ale Guvernului, iar Ion Ariton are obligaţia de a le finaliza", a precizat Videanu, care a adăugat totodată că Ariton este "un foarte vechi om de partid", căruia îi ştie competenţele.

"Proiectele energetice pe culoarul sudic trebuie să fie o prioritate pentru ţară: Nabucco, AGRI (care prinde din ce în ce mai mult contur), valorificarea surplusului de unităţi de atribuire, înfiinţarea celor două companii energetice naţonale. Este obligatoriu să urgentăm acest proces, altfel există riscul în Sistemul Energetic Naţional (SEN). Înfiinţarea lor are rolul de a consolida SEN. Apoi, procesul de privatizare, în colaboare cu piaţa de capital, poate reprezenta o măsură foarte importantă de creştere economică", a spus Adriean Videanu, făcând bilanţul mandatului său ca ministru al economiei. Adriean Videanu şi-a depus joi mandatul la dispoziţia PDL, pentru a se ocupa în mai mare măsură de partid. El a fost înlocuit în fruntea Ministerului Economiei de Ion Ariton.

Vizualizări: 76

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: