VIDEO: Perchezitiile DIICOT la falsificatorii gorjeni de carduri

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova şi Biroul Teritorial Gorj, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul D.C.C.O, sprijiniţi de efective ale Jandarmeriei Române, au efectuat în dimineaţa zilei de 3 noiembrie 2009, simultan, 23 de percheziţii domiciliare, din care 20 în municipiul Craiova şi câte una în municipiile Bucureşti, Ploieşti şi localitatea Rovinari, judeţul Gorj.
Acţiunea a vizat destructurarea unei reţele de criminalitate organizată specializată în comiterea de infracţiuni cu cărţi de credit şi infracţiuni informatice, fapte prev. de art. 42 – 49 din Legea nr. 161/2003, art. 24 – 27 din Legea nr. 365/2002 şi art. 7 din Legea 39/2003.

        În această cauză s-a început urmărirea penală faţă de 14 persoane, 8 dintre acestea fiind ridicate şi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. în vederea audierii şi luării măsurilor preventive ce se impun.

        În urma percheziţiilor domiciliare au fost ridicate instrumente destinate falsificării cardurilor bancare, aparatură hard şi soft de falsificare a acestora, carduri bancare falsificate, 5 autoturisme de lux şi diferite sume de bani.

        După audierea învinuiţilor, se va proceda la prezentarea acestora instanţei competente pentru emiterea mandatelor de arestare preventivă.

Comunicat DIICOT

Vizualizări: 69

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: