Viitorul director al CE Oltenia, angajat pentru privatizarea companiei

Start la depunerea CV-urilor pentru funcţia de director general al Complexului Energetic Oltenia şi Consiliul de Supraveghere al companiei. Pe site-ul companiei au fost afişate condiţiile pentru ocuparea acestor posturi. Pentru funcţia de director al CE Oltenia se depun CV-uri până pe data de 24 octombrie, iar pentru membru în Consiliul de Supraveghere până pe data de 26 octombrie. Viitorul director general al CEO are drept sarcină privatizarea companiei în doi ani.

Firma Kienbaum Executive Consultants România, angajată de Ministerul Economiei pentru a efectua procesul de  recrutare si selecţie a directorului general al CEO, a anunţat că pot fi depuse CV-uri pentru acest post până pe data de 24 octombrie. 

Interesant este că viitorul director al CEO trebuie să prezinte un plan ce cuprinde şi paşii de privatizare sau listare la bursă a companiei. „Se urmăreşte ca listarea/privatizarea companiei să se facă în următorii doi ani si viitorul Director General va trebui sa se asigure de finalizarea cu succes a acestui proiect“, se arată în anunţul postat pe site.

Experienţa în privatizare constituie avantaj

Sarcina iniţială a candidatului selecţionat va fi de a restructura operaţiunile locale si de a prezenta o strategie pe termen mediu si lung, si un plan de afaceri care să vizeze creşterea valorii companiei, punând accent pe planurile CAPEX, pe zona comercială şi de vânzări,  pe  optimizarea  costurilor şi reorganizarea filialelor si sucursalelor.

Ca şi responsabilităţi, acesta trebuie să prezinte un plan de restructurare, de punere în aplicare o strategie de optimizare a costurilor.

Viitorul director trebuie să aibă minim 5 ani de experienţă in funcţia de manager în cadrul unor organizaţii  controlate de către stat sau private mari, din România sau din alte ţări. Potrivit anunţului: „experienţa în companii de top, aflate n etape de tranziţie în ceea ce priveşte procesul de privatizare constituie un avantaj“.

Candidaţii interesaţi pot trimite CV-ul prin corespondenta electronica la adresa de e-mail [email protected] Data limită de primire a aplicaţiilor este 24 Octombrie 2012, inclusiv.

CV-uri şi pentru Consiliul de Supraveghere

Candidaţii interesaţi să ocupe unul din cele şapte posturi din Consiliul de Supraveghere pot trimite CV-ul adresa de e-mail [email protected]. Data limita de primire a aplicaţiilor este 26 Octombrie 2012, inclusiv.

Potrivit anunţului, obiectivul principal al Consiliului de Supraveghere este acela de a creşte valoarea companiei în favoarea acţionarilor săi, şi are drept responsabilităţi exercitarea controlului asupra modului in care Directoratul conduce Societatea, să numească şi să revoce membrii Directoratului, să creeze un comitet de audit şi alte comitete specializate, care să cuprindă nu mai puţin de doi dintre membrii Consiliului de Supraveghere, precum şi să avizeze/aprobe contractele, creditele şi diferitele operaţiuni la nivelul societăţii.

Minim 5 ani experienţă in domeniul tehnic, economic, contabilitate, audit sau  financiar, management industrial sau afaceri europene. Vor avea prioritate candidaţii cu experienţa in companii având câştiguri cumulate raportate de peste 5 milioane EUR si venituri cumulate mai mari de 50 milioane EUR in ultimii 3 ani.

PROFIT

Complexul Energetic Oltenia este cel mai mare producător de energie electrica pe baza de cărbune din România, creat in luna mai 2012. Compania are o cotă de aproximativ 30% pe piaţa producătorilor de energie din România, producţia de energie electrica estimata pentru anul 2012 fiind in jurul valorii de 17,5 TWh. Compania are o putere instalata de 3,900 MW si este autosustenabilă in ceea ce priveşte combustibilul având o capacitate de producţie a lignitului de 32 milioane de tone in anul 2011.

VENITURI

Veniturile pe anul 2011 pentru toate cele patru companii care au fuzionat alcătuind Complexul Energetic Oltenia, au fost de 4,85 miliarde lei (aproximativ 1,091 milioane euro). Compania este controlata in proporţie de 77,17% de către Ministerul Economiei Comerţului si Mediului de Afaceri, un procent de 21,53% este deţinut de Fondul Proprietatea, 0,84% este deţinut de Termoelectrica si un procent de 0,44% este deţinut de către Societatea Comerciala pentru Închiderea si Conservarea Minelor SA.

PRIVATIZARE

Laurenţiu Ciurel a fost numit director interimar al CE Oltenia. Într-o emisiune la o televiziune locală, Ciurel s-a pronunţat împotriva privatizării majoritatre a companiei, dar în acelaşi timp a anunţat că îşi va depune CV la firma de recrutare. Potrivit anunţului firmei de recrutare, viitorul director va fi angajat exact pentru a privatiza compania.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: