Viitorul Târgu Jiu a pierdut un jucător de bază

Un fost jucător al echipei ACS Viitorul Târgu Jiu a semnat cu Universitatea Cluj care a perfectat astfel al patrulea transfer. Este vorba de Alexandru Negrean, fotbalist format la clubul lui Gheorghe Hagi și care în ultimul sezon a evoluat la altă echipă din Liga 2, ACS Viitorul Târgu Jiu.

Echipa antrenată de Adrian Falub l-a împrumutat pe un sezon pe Alexandru Negrean (19 ani) de la Academia Gheorghe Hagi, cu opțiunea de achiziționare, dacă îi va achita clauza pe care o are în contract. Mijlocașul a fost împrumutat sezonul trecut de constănțeni la ACS Viitorul Târgu Jiu.

Noua achiziție a ”studenților” este un clujean care a început fotbalul chiar la juniorii lui ”U” Cluj. La 13 ani a mers însă la Academia Gheorghe Hagi, unde cea mai importantă realizare a sa a fost câștigarea în 2019 a Liga Elitelor U19 și apoi participarea cu echipa în UEFA Youth League U19. În vara trecută a fost împrumutat de clubul lui Hagi la Viitorul Târgu Jiu, unde în sezonul ”înghețat” de Liga 2, a evoluat în 15 partide, în 13 ca titular, în două dintre ele fiind înlocuit.

”FC Universitatea Cluj s-a înțeles cu Alexandru Negrean (19 ani), jucător crescut de academia lui „U”. Clubul nostru a ajuns la un acord cu Viitorul Constanța ca jucătorul să poată fi transferat definitiv, dacă va fi activată clauza de cumpărare”, a anunţat vineri U Cluj.

Mijlocașul central clujean, format de ”U” până vârsta de 13 ani, și-a continuat cariera la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” din Constanța, evoluând pentru Viitorul în competițiile interne, dar și în UEFA Youth League U19, cel mai important turneu european destinat juniorilor.

La începutul sezonului 2019-2020, acesta a făcut pasul la seniori, jucând în 15 partide de Liga 2 pentru Viitorul Târgu Jiu.

Cu numeroase prezențe în meciuri amicale pentru grupele de juniori ale naționalei României, la nivel U16, U17, U18 și U19, Alexandru Negrean a evoluat şi în cinci partide oficiale pentru „tricolorii mici”.

Vizualizări: 1,335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: