Vîlceanu (PNL): Conducerea CEO trebuie felicitată

Liderii PNL Gorj consideră că Laurenţiu Ciobotărică nu trebuie demis din funcţia de manager al Complexului Energetic Oltenia, mai ales după ce compania a înregistrat profit pe primul trimestru. Asta în condiţiile în care, în urmă cu câteva săptămâni, Dan Vâlceanu făcea greva foamei în faţa sediul CEO, alături de sindicaliştii din SMEO.
Reporter: Complexul Energetic Oltenia a anunţat într-un comunicat că pentru primul trimestru al anului 2016 a obţinut un profit net de 144,2 milioane de lei. Cum comentaţi?
Dan Vîlceanu: Această informaţie aduce o speranţă că există posibilitatea ca această companie să fie redresată. De asemenea, contrazice toată istoria din ultimii 2-3 ani. Complexul Energetic Oltenia a reuşit să-şi achiziţioneze integral toate certificatele de carbon pentru anul 2015, iar ăsta e un lucru foarte bun pentru companie. Mai mult decât atât, a reuşit să le cumpere mai ieftin faţă de anii trecuţi. Dacă au reuşit acest lucru ne fac să credem că până acum a fost vorba de incompetenţă. Dacă exista posibilitatea să le cumpere mai ieftin, nu ne ducem cu gândul decât în două direcţii: fie că Ciurel şi cu cei care conduceau atunci au fost incompetenţi sau aveau alte chestiuni personale pe care le rezolvau astfel. Din informaţiile pe care eu le am, compania ar obţine profit din exploatare.
Reporter: De ce v-aţi schimbat discursul faţă de acum câteva săptămâni, când eraţi în greva foamei?
D.V.: Eu am avut criticile mele la adresa lui Ciobotărică, iar dacă voiam să câştig politic trebuia să-l critic în continuare, dar atunci când se întâmplă lucruri bune trebuie să fii corect. În continuare susţin că nu trebuia mutat sediul CEO ca să obţinem profit, dar trebuie să recunoaştem meritele fiecărui om care se implică într-o activitate. La momentul acesta, CEO are profit, iar pentru asta nu pot să critic conducerea Complexului Energetic Oltenia. Ba din contră, trebuie felicitată.
Reporter: Trebuie menţinută conducerea CEO?
D.V.: Din punctul meu de vedere conducerea CEO ar trebui să rămână prudentă. Sub această conducere CEO a înregistrat profit, să vii să schimbi conducerea acum mi s-ar părea un gest nefiresc şi de neînţeles. Nu poţi să schimbi un director care îţi obţine profit.

Vizualizări: 494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: