Vîlceanu: Ponta poate da o lege că avem voie să ne dăm în cap

Liderul PDL Gorj şi copreşedinte al ACL Gorj, Dan Vîlceanu, crede că Victor Ponta a deschis calea legilor adoptate fără respectarea statului de drept şi că oricând ne putem aştepta la o ordonanţă prin care două săptămâni am avea voie să ne dăm în cap unii altora. El a făcut acest comentariu în ziua în care Victor Ponta a dat liber la traseism politic pentru 45 de zile, după care legea revine la normal. ACL a anunţat că nu va primi nici un primar sau consilier de la alte partide.

Dan Vîlceanu a criticat ordonanţa de urgenţă aprobată ieri de Victor Ponta. Acesta dă aleşilor locali posibilitatea ca timp de 45 de zile să plece la alt partid fără să piardă funcţia. „Nu poţi să suspenzi o lege, mai bine să abroge acel articol. Nu poţi să spui că 45 de zile poţi să nu respecţi legea“, a declarat Vîlceanu. El spune că Victor Ponta este disperat să câştige şi de aceea a recurs la suspendarea acestei legi. Vîlceanu a menţionat că vor pleca din ACL cei care şi-au exprimat deja dorinţa. Alţii vor pleca pentru că sunt convinşi cu organele statului sau cu fondurile pentru investiţii. „Eu îl eliberam pe domnul Bârcă şi-l ofeream PSD înainte de alegerile prezidenţiale. (...) Domnul Păsărin este un primar identificat în regnul animal. Domnul Păsărin face parte din categoria târâtoarelor. L-am văzut pe scenă alături de Mihnea Costoiu împotriva unui coleg primar, Mihai Mazilu“, a spus Vîlceanu.

Liderul spune că ACL are 1500 de primari, iar PSD 1200 şi că Victor Ponta se teme că pierde alegerile. „Vorbim de o ordonanţă de urgenţă care modifică o lege adoptată de parlament în 2006 care probabil este considerată principalul instrument de salubrizare a clasei politice. Într-o ţară normală Guvernul respectă legea şi nu-şi bate joc de ea. Avem de-a face cu o suspendare a legii pentru câteva zile după care să vină să spună legea funcţionează din nou. E atât de ruşinos şi calcă în picioare statul de drept. Mâine poimâine ne trezim cu o lege prin care avem voie două săptămâni să ne dăm în cap unii la alţii. Sau suntem obligaţi să facem asta“, a precizat acesta.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: