Vis frânt pentru Pandurii în Giulești

Degeaba i-au bătut în campionat la scor de neprezentare că tot ei au râs până la urmă. Visul pandurilor de a ajunge până în finala Cupei s-a frânt în Giulești în sferturi, adică în fața aceleași echipe care îi elimina și din semifinale în urmă cu 4 ani.

Rapid – Pandurii                  2-0 (0-0), Stadion Giulești, spectatori 5.000.

Au marcat: Deac (59’), Grigorie (80’).

Rapid: Coman - Creţu, M. Antonio, Oros, Bozovici - Grigore, Alexa, Herea – Roman (77’ Teixeira), Pancu (53’ Grigorie), Deac (88’ Sburlea). Antrenor: Răzvan Lucescu.

Pandurii: Mingote - Rusu, Chiricheş, Viera, Vlad (85’ Grigoraș) - Voiculeţ, Pintilii, Nistor (Lemnaru 36’) - Maxim, Batin, Cardoso (84’ Cristea). Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonașe galbene: Deac (min. 5), Roman (73’) / Voiculeț (40’)

Arbitrii: Cristi Balaj – Aurel Onița, Eduard Dumitrescu.

Nervi vișinii, neputință gorjeană

Pandurii mergeau deciși în Giulești să obțină o calificare istorică. Și era cât pe aci să înceapă ca din pușcă! Batin s-a trezit singur cu Coman în chiar minutul 2 dar a tras pe lângă. Frustrarea rapidiștilor după eșecul de la Tg Jiu, 0 la 3, s-a văzut încă din start. Deac l-a faultat criminal pe Rusu în afara duelului pentru minge dar a scăpat doar cu galben din partea lui Balaj. Fundașul pandurilor s-a și lovit de panourile publicitare și a fost nevoit să joace cu un pansament uriaș pe cap. Și Cardoso a avut de suferit după ce crampoanele lui Grigore l-au nimerit fix pe gleznă. Prima ocazie vișinie a venit în minutul 8 dar Mingote a fost la post. Rapidiștii au pus ușor-ușor stăpânire pe meci și arătau porniți să răzbune eșecul din campionat. Grigoraș a simțit că mașinăria sa de pase dă rateuri și a mutat repede. Ofensiv. L-a scos pe inexistentul Nistor și l-a aruncat în luptă pe golgeterul Lemnaru. Dar tot Rapidul a ratat. Grigore a tras tare de la distanță dar mingea a fost exact pe Mingote. Pancu a mai avut o șansă de a deschide scorul dar n-a nimerit ținta. Balaj le-a refuzat și un penalty giuleștenilor în minutul 41 la o intervenție a lui Chiricheș la Grigore iar repriza s-a încheiat nedecis.

Răpuși de două gloanțe

Ritmul a fost lent în startul părții a doua dar pandurii au avut parte și de ghinion. Deac a executat o lovitură liberă de la mare distanță, fundașii nu au putut interveni, Mingote s-a lăsat clasic într-un genunchi și mingea s-a dus direct în poartă. Un gol venit practic din nimic și la care portarul portughez își poate reproșa lipsa de reacție. Rapidul s-a închis ca un arici iar atacurile pandurilor au fost sterile. Herea putea face 2-0 dar a nimerit bara dintr-un unghi greu în minutul 70. Batin a semnat cea mai mare ocazie a gorjenilor de până atunci dar lovitura sa de cap s-a dus pe lângă. Lemnaru a avut și el egalarea pe tapet dar Coman a intervenit perfect la șutul atacantului. Nu a mai contat pentru că Grigorie a rezolvat totul la faza următoare cu un șut perfect de la marginea careului. Golul doi a plecat de la o greșeală a lui Mingote care a degajat aiurea, Crețu a recuperat și i-a pasat perfect lui Grigorie. Batin își putea readuce colegii în meci dar a ratat incredibil cu poarta goală după ieșirea greșită a lui Coman. Se putea face chiar 3-0 dar Rusu a respins de pe linia porții la șutul aceluiași Grigorie cu doar 2 minute înainte de final. Minute care s-au scurs trist pentru gorjeni care nu au părut în niciun moment capabili să-i elimine pe rapidiști la ei acasă. Trupa lui Răzvan Lucescu e prima care ajunge în semifinale. Urmează duelurile Timișoara-Mediaș, Dinamo-Petrolul dar și Vaslui-Oțelul, ultimul urmând să se dispute abia la primăvară.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: