Vlaicu: „Am bătut palma cu Porter Troupe şi Luis Darby”

Echipa de baschet Energia Rovinari se va bucura de sprijinul aceloraşi finanţatori ca şi sezonul trecut şi va avea şi acelaşi obiectiv. Noul preşedinte al secţiei de baschet a precizat că va avea ca obiectiv clasarea pe locurile 7-9 în noul sezon şi că până săptămâna viitoare se va cunoaşte numele noului antrenor. Acesta a explicat că nu va mai lucra cu americanul Theo Evans şi nici cu secundul său Laurenţiu Răuţ, dar va păstra cea mai mare parte a lotului.

Dacă banca tehnică va fi cu siguranţă schimbată, mergând-se pe ideea numiri unui antrenor sârb, lotul pentru noul sezon nu va suferi multe modificări. Vestea cea mai bună pentru suporteri este aceea că doi dintre americanii care au făcut spectacol la Târgu Jiu vor semna cu formaţia gorjeană din nou. Troupe şi Darby au bătut deja palma cu conducerea clubului iar Trim este şi el pe cale să fie convins.

Reporter: Ce obiectiv îşi propune conducerea echipei de baschet pentru noul sezon?

Marius Vlaicu: Obiectivul s-a stabilit şi vrem o clasare pe locurile 7-9, mai ales că am fost asiguraţi că vom avea acelaşi buget ca şi anul trecut. Trebuie să mulţumesc membrilor asociaţi şi finanţatorilor clubului care asigură finanţarea echipei de baschet în continuare şi au încredere în noi.

Rep.: Este acum lotul o problemă, mai are Energia jucători pentru a aborda noul sezon?

M.V.: Vreau să spun că în mare parte lotul va rămâne acelaşi, se vor purta discuţii cu jucătorii care au fost aici, Căpuşan, Luis Darby, Porter Troupe, Trim, Amarghioalei şi Lupusavei dar şi pe sportivi din pepiniera noastră din Gorj, Stroescu, Alionescu, Gliga sau Bratoloveanu. Lotul se va contura încet-încet.

Rep.: Suporterii baschetului se întreabă dacă vor mai fi şi jucători americani în lot, vor fi ei convinşi să mai rămână?

M.V.: Deja am bătut palma cu Porter Troupe şi Luis  Darby care vor continua cu noi şi sezonul viitor. Am mai discutat şi cu Trim care este la naţionala din Trinidad-Tobago fiind şi el implicat acum într-o serie de acţiuni ale echipei naţionale. Am mai purtat discuţii cu Căpuşan care va rămâne la noi dar el acum este la naţionala României şi are program până la începutul lunii august. E bine pentru noi că este în activitate pentru că va veni pregătit.

Rep.: Se mai pregătesc şi alte surprize în ceea ce priveşte transferurile?

M.V.: Am discuţii cu şi cu Viorel Mocanu de la Dinamo, un conducător de joc sârb dar şi un român de la naţională, Dragoş Andrei.

Rep.: Ce se va întâmpla cu foştii antrenori ai echipei?

M.V.: În ceea ce priveşte managementul sportiv al meu, nu mai intră în vedere antrenorul american Theo Evans şi nici antrenorul secund Laurenţiu Răuţ. Pe această cale le mulţumesc pentru tot ce au făcut pentru echipă şi le doresc succes în activitatea lor viitoare. Noi negociem acum cu patru antrenori din Serbia şi unul din România. La sfârşitul săptămânii sau la începutul săptămânii viitoare vom şti sigur cine va fi antrenorul echipei. După aceea vom semna şi contractele cu toţi jucătorii.

Rep.: Când se va reuni lotul şi se va şti exact care vor fi jucătorii ce vor veni la Târgu Jiu?

M.V.: Reunirea lotului este programată pentru data de 15 august şi în funcţie de antrenor şi de programul de pregătire pe care îl stabileşte vom decide unde se va merge în cantonament dacă vor dori acest lucru. Campionatul va începe pe 22 octombrie 2010 dar vom avea înainte două etape de Cupa României în luna septembrie. Începând cu noul sezon se modifică puţin şi regulamentul de baschet, va trebui să avem alte dimensiuni ale terenului şi să trasăm alte dimensiuni pentru teren. De fapt în toate sălile din România se va face acest lucru.

Rep.: Sunt voci care contestă numirea dumneavoastră la Energia Rovinari şi vă acuză că aţi greşit ….

Marius Vlaicu: E normal să fie şi astfel de persoane. Dar eu am fost creatorul clubului Energia Rovinari practic, am vrut să înfiinţez echipa de baschet şi m-am luptat pentru ea la momentul în care era în divizia B. Poate că am greşit atunci când am fost acuzat că am greşit contra echipei dar eu cred că am arbitrat corect.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: