Voica vrea taxă de parcare de la Staţiunea Săcelu

Primarul Ion Voica era hotărât să meargă ieri şi să închidă din nou robinetul care alimentează staţiunea, numai că, de data aceasta in biroul său a venit chiar directorul financiar-contabil Nicolae Viaşu, de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Chiar şi aşa, primarul a găsit nod în papură şi de această dată remarcând faptul că administraţia locală nu beneficiază de taxa hotelieră şi nici pentru parcare.

SNLO administrează staţiunea Săcelu prin Nicolae Rotaru, cu care primarul Voica se află într-un permanent conflict. Edilul declară acum că SNLO tocmai i-a virat în cont suma de 17.000 de lei, ceea ce pentru el este mulţumitor. Primarul spune că societatea este acum un bun platnic şi dovedeşte „respect” faţă de autorităţile locale, motiv pentru care şi el îi va trata pe reprezentanţii acesteia aşa cum se cuvine.

„A venit domnul director la mine în birou, nici nu mă aşteptam, cu alte două-trei persoane şi au promis că vor rezolva problema în cel mai scurt timp. Dumnealor sunt oameni de cuvânt, am verificat şi am văzut că au plătit, ceea ce mi se pare normal. Dânşii aveau datorii care ca sumă nu sunt cine ştie ce pentru aşa o societate, dar care sunt mari pentru bugetul nostru. Păi eu am neplătiţi oamenii de la Serviciul Public, cel care e şi cu apa, pentru că nu am avut bani la buget. Acum dacă ni s-a plătit factura e fireşte să discutăm în cu totul alţi termeni”, spune edilul.

Taxa de statiune

Voica menţionează însă că nu a renunţat la taxa de staţiune pe care vrea s-o impună din vară turiştilor care vin la Săcelu. El are gânduri mari şi cu locurile de parcare din preajma bazinelor cu apă sulfuroasă şi se gândeşte să le taxeze într-un fel şi pe acestea pentru a mai face rost de bani la bugetul local. „Mai sunt taxe pe care staţiunea le are în dispută cu noi. Este taxa hotelieră pe care ei sunt obligaţi să ne-o vireze nouă şi mai e şi taxa pentru maşinile parcate în staţiune. Păi sunt atâtea locuri care vara sunt ocupate şi noi nu primim nici un ban la bugetul local, ca să nu mai spun de taxa pe care oamenii o plătesc la intrarea la bazinele cu apă. Noi nu primim nimic, iar celor care intră pe plajă nu li se taie bilet de cele mai multe ori şi aşa se face o evaziune care, cred eu, vara e de 2 miliarde de lei vechi pe sezon”, declară primarul din Săcelu.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: