Vor să bată ca să scape de insomnii !

N-au avut nicio şansă cu Asesoft sau Gaz Metan dar acum sunt obligaţi să câştige! Baschetbaliştii Energiei dau ochii cu proprii suporteri pentru prima dată de la eşecul usturător din Cupă cu Asesoft şi au un singur gând. “Suntem datori către public, cred că nu sunt singurul care nu a dormit după umilinţa cu Asesoft”, spune căpitanul Viorel Mocanu înaintea partidei cu Miercurea Ciuc de sâmbătă seara de la ora 19.

Elevii lui Nikolic nu-şi puseseră mari speranţe în Cupă, acolo unde ştiau că au şanse minime în faţa vicecampionilor de la Asesoft. Şi prima etapă din campionat a însemnat o misiune imposibilă pentru trupa lui Nikolic care s-a deplasat pe terenul unei candidate la titlu, Gaz Metan Mediaş. Gorjenii au pierdut onorabil acolo, 91 la 104 şi sunt convinşi că, pentru ei, campionatul începe cu adevărat de la meciul cu Miercurea Ciuc.

Să vină victoria!

Energia nu mai e echipa de anul trecut şi asta se vede foarte limpede. Americanii minune, Darby şi Troupe au fost înlocuiţi de doi compatrioţi mai neexperimentaţi dar şi cu mai puţină carismă la public, Fields şi Gilles. În plus, Bigus şi Lupusavei au fost înlocuiţi cu Steffel sau Guţoaia astfel că noua echipă a Energiei cere timp ca să se “sudeze”. Elevii lui Nikolic au şi avut parte de nişte meciuri de foc în debutul sezonului dar acum a venit momentul să arate ce pot. Practic nimeni nu o să-i ierte dacă nu bat Miercurea Ciuc, un adversar considerat mai mult decât accesibil. “Practic pentru noi acum începe campionatul, am văzut greşelile pe care le facem şi încercăm să le remediem. Cert e că încă nu avem suficientă experienţă, avem probleme în apărare şi în atac, primim prea multe puncte. Dar cu Miercurea Ciuc vom arăta altă faţă decât ce am arătat până acum. Nu numai că suntem favoriţi dar trebuie să câştigăm. Suntem obligaţi să câştigăm, altfel ar fi o catastrofă!”, spune antrenorul sârb ajuns la al doilea sezon la Energia, Slobodan Nikolic.

Victoria, remediu pentru insomnii

Şi jucătorii au priceput repede mesajul antrenorului. Vor să şteargă neapărat cu buretele impresia deplorabilă lăsată propriilor suporteri la meciul pierdut categoric în faţa Asesoftului. “E un meci greu cu Miercurea Ciuc dar nu tremurăm. E obligatoriu să câştigăm, nu putem permite o ruşine cum a fost cu Ploieşti. Suntem datori către public şi cred că nu sunt singurul care nu a dormit după umilinţa cu Asesoft. Suporterii adevăraţi sunt alături de noi şi în meciurile foarte proaste dar sper să nu ajungem să jucăm în aşa hal încât să fie sala mai mult goală la meciuri. Sunt convins că după 2-3 victorii, o să ne vină şi încrederea”, a completat şi căpitanul echipei Viorel Mocanu.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: