Vosganian, întrebat cum vrea să reindustrializeze Gorjul

Niculina Mocioi, deputat PP-DD de Gorj, a făcut o interpelare ministrului Varujan Vosganian, după ce Ministerul Economiei a demarat proiectul de reindustrializare a României. Mocioi vrea să afle care sunt planurile Guvernului pentru judeţul nostru. Ba mai mult, cere să fie făcute publice propunerile primite până acum cu privire la reindustrializarea Gorjului.

Niculina Mocioi vrea să afle care este locul judeţului Gorj în cadrul marelui proiect demarat de Ministerul Economiei, acela de reindustrializare a României, menit să valorifice potenţialul industrial al ţării. Întrucât un astfel de proiect este dezbătut şi la nivelul Uniunii Europene, cu scopul de a readuce în actualitate inovarea şi tehnologiile noi, Mocioi cere rezultatul evaluării Gorjului în contextul promovării strategiei industriei româneşti. Ba mai mult, îl întreabă pe ministrul Varujan Vosganian care sunt propunerile primite până acum cu privire la reindustrializarea judeţului nostru.

Deputatul PP-DD de Gorj mai vrea să afle care este stadiul elaborării strategiei de reindustrializare a României şi termenul de finalizare al acestui demers. În interpelarea făcută ministrului Economiei, Mocioi prezintă situaţia în care se află gorjenii. „Judeţul Gorj, pe care-l reprezint în Parlamentul României, este cunoscut ca fiind un judeţ monoindustrial, mai mult de jumătate din cifra de afaceri provenind din industria minieră şi energetică. Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, la data de 30 aprilie 2013, la o populaţie aptă de muncă de 253.000 de oameni, doar 75.000 de gorjeni au un loc de muncă şi peste 10.000 sunt şomeri. Dintre gorjenii cu loc de muncă, 15.000 lucrează la Complexul Energetic Oltenia şi alte câteva mii la firme prestatoare de servicii în minerit şi energie, precum şi în industria fabricării cauciucului”, se arată în interpelarea făcută de Niculina Mocioi.

INSISTENŢĂ

Deputatul PP-DD de Gorj insistă şi pe tema rezolvării problemei Parcului Industrial de la Bumbeşti Jiu şi în această interpelare făcând referire la faptul că investitorii nu mai pot fi primiţi din cauza lipsei de spaţiu. „În judeţul Gorj există un singur parc industrial, cu o suprafaţă de are 13,6 hectare, situat în oraşul Bumbeşti Jiu, dar care la acest moment se află în impas din cauza lipsei de teren. Întreaga suprafaţă este ocupată de zece firme, iar acum conducerea se află în situaţia în care trebuie să refuze o mare companie din Asia, din cauza lipsei de teren” se arată în interpelarea Niculinei Mocioi.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: