Votul pe considerente lombrosiene, o necesitate în Gorj

Am văzut niște poze cu pesediști. Sfinte Sisoe!, vorba Irinei Margareta Nistor. Și nu mă refer la șoferii ăia spălați de la centru, șefii, gen Dragnea. Ci la ăia din Gorj. Dacă niște oameni cu fețe care pesediștii din Gorj pot să reușească în viață, atunci jur că orice e posibil. Pentru oricine.
Am înțeles astfel și de ce Cârciumaru, chiar și cu fața aia a lui de comunist scăpat de la casa de corecție, este liderul lor. Păi, mă scuzați, dar față de restul, Cârciumaru chiar are mecla unui intelectual fin. Pe cuvânt, pare genul care merge la teatru, pe lângă ceilalți. Știu, știu, nu e frumos. Oamenii nu trebuie judecați după aspectul fizic. E adevărat. Dar, la dracu, urâți tare mai sunt! Și nu doar urâți, dar par proști. Băi, oameni buni, cretinii ăștia ne fură pe noi? Așa am ajuns? Haideți să avem și noi niște standarde măcar la ăia care ne iau din buzunar! Hai măcar să votăm niște băieți prezentabili care să ne ușureze de bani! Niște de ăștia cu care să nu ne fie rușine să mergem la proces, la o adică. Vorba unui prieten: să nu ne fie rușine să ieșim cu ei în oraș.
Și dacă vă ia durerea de cap văzându-i pe locotenenții de la Târgu Jiu, stați liniștiți! N-ați văzut nimic. Să-i vedeți pe ăia de la Motru. Jur că, uitându-mă la aghiotanții lui Hanu (care, pe modelul Cârciumaru, este cel mai bine bărbat din PSD Motru, eclipsându-i prin rafinament și eleganță pe ceilalți), am senzația că am descoperit, în sfârșit, veriga lipsă din lanțul evolutiv: PESEDIȘTII DE PROVINCIE, aia e veriga. Atâția paleontologi, arheologi, evoluționiști și biologi, atâtea veacuri de căutări febrile și de contradicții în lumea științifică, toți se vor împăca și toate vor lua sfârșit, cu o revelație triumfală, atunci când vor fi făcute publice pozele pesediștilor din Gorj.
Am zis Motru? Stați un pic, că n-ați văzut nimic. De organizația Rovinari ați auzit? Vă jur că nu există poză mai penibilă, la absolut toate nivelurile, decât aceea de grup cu PSD-iștii din Rovinari (eu am văzut poza pe pagina de Facebook a lui Narcis Daju). Nu credeam că există așa ceva, descoperirea cu noua specie de (sub)om este reală și remarcabilă. Vorba nu-știu-cui: dacă așa arată votații, atunci cum mama mă-sii or arăta votanții?!
În asemenea condiții, dragi votanți din Gorj, am un singur sfat pentru alegerile care bat la ușă: uitați-vă bine în oglindă înainte să votați. Dacă nu sunteți mai nasoi decât oamenii care candidează din partea partidelor, nu-i votați. E atât de simplu.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: