Vrajba dintre Ponta și Băsescu sau „războiul corupților”

Discuțiile dintre președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta au atins ieri un ton extrem de ridicat, cei doi acuzându-se reciproc de faptul că ar fi cei mai corupți politicieni din România. Pentru deputatul de pe Colegiul 6 acuzațiile ce-i sunt aduse de șeful statului nu sunt neapărat o noutate, Băsescu declarând de mai multe ori că „Victor Viorel Ponta este un premier profund corupt”.

Într-o emisiune televizată de duminică seara, președintele și-a reluat atacurile la șeful Guvernului, explicând și în ce anume ar consta „corupția profundă” a lui Ponta. Astfel, conform lui Băsescu, modul în care Guvernul nu a realizat privatizarea CFR Marfă sau în care a retrocedat mii de hectare de teren agricol către Consiliul Județean Brăila ar reprezenta dovezi ale acuzațiilor aduse premierului. În emisiunea respectivă președintele a comentat și situația comisiei care anchetează modul în care fiica sa a cumpărat terenul agricol de la Nana – Călărași, Băsescu transmițându-i senatorului Gabriela Vrânceanu Firea că ar trebui să fie mult mai interesată de soarta soțului său, primar al orașului Pantelimon, decât de pământul pe care fiica sa l-a achiziționat cu un credit bancar. "Mai bine ar sta în banca ei si s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus Băsescu despre Firea şi soţul ei, primarul Pandele.

Ieri Ponta a reacționat la situația respectivă și a comunicat că azi va fi depusă o plângere penală față de Traian Băsescu. "În momentul în care ameninţă familia unui senator (...) lucrurile sunt fără precedent", a spus premierul Ponta, precizând că va fi informată şi Comisia Europeană. El a arătat că este un "atac mafiot" împotriva Gabrielei Firea. "Traian Băsescu trebuie să răspundă în faţa legii. Doamna senator trebuie să vadă foarte clar că modelul mafiot cu care am fost conduşi de nouă ani şi jumătate nu intimidează", a menţionat Ponta.

Băsescu a reacționat și la aceste declarații ale premierului și, în plină Săptămână a Patimilor, nu a ezitat să îl urecheze pe „mincinosul” din fruntea Guvernului. "Constat furia pe care a stârnit-o achiziţionarea cinstită a unui teren, printr-un credit bancar, şi uimirea liderilor PSD în faţa unei tranzacţii corecte şi legale a cărei investigare cu cât avansează mai mult, cu atât confirmă că s-a făcut cu respectarea deplină a legii. Este greu pentru domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta şi pentru baronii care şi-au dobândit terenuri în mod ilegal să înţeleagă că acestea pot fi cumpărate cinstit, în schimbul unui credit bancar. Obiceiul domniilor lor este să jefuiască terenuri de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice «Gheorghe Ionescu Şişeşti» sau de la Agenţia Domeniilor Statului (ADS)", se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale, Băsescu neuitând să precizeze că stă la dispoziția organelor de anchetă, împreună cu fiica sa, pentru a dovedi legalitatea tranzacției de la Nana.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: