Vranjes: „Mă bucur că au antrenorii au avut încredere în mine!”

Transferat în iarnă de Pandurii, mijlocaşul bosniac al echipei Pandurii, Stojan Vranjes se află la primul gol înscris pentru formaţia gorjeană. Acesta a mai înscris însă în acest sezon însă la fosta sa echipă, Borak Banja Luka, pentru care a marcat de cinci ori. Deşi are probleme deocamdată cu limba română, pe care o învaţă cu ajutorul jucătorilor de origine sârbă din lot, Vranjes spune că înţelege ceea ce i se spune, fiind convins că în curând se va putea şi exprima la fel de bine ca Martinovic sau Stromajer.

Reporter: Cum te-ai acomodat la Pandurii Târgu Jiu după două luni de pregătire cu echipa?

Stojan Vranjes: Cred că foarte bine, nu am avut probleme de acomodare unde am mai jucat iar aici am avut parte de sprijinul colegilor sârbi care mă ajută foarte mult, având în vedere faptul că îmi traduc tot ce se spune la antrenamente şi când vorbesc cu antrenorul. Am început deja să învăţ cuvinte din limba română, aproape înţeleg ceea ce mi se spune dar mie mai greu să vorbesc.

Rep.: E pentru prima dată când joci într-o saltă ţară, cum te-ai acomodat din acest punct de vedere?

S.V.: M-am obişnuit repede cu colegii de aici şi cu antrenamentele, nici nu am avut nevoie de prea mult timp de acomodare pentru că a început campionatul. Dar nu numai cu colegii care vorbesc sârba mă înţeleg bine ci cu toată lumea de aici.

Rep.: Ai avut parte şi de încrederea antrenorilor care te-au folosit meci de meci, crezi că eşti norocos din acest punct de vedere?

S.V.: Mă bucur că au antrenorii au avut încredere în mine, şi domnul Ciobotariu şi domnul Cârţu şi m-au folosit la meciurile în care am jucat şi sper că nu i-am dezamăgit. Înseamnă că i-am convins prin jocul meu că pot face faţă meciurilor de aici nu neapărat că am avut noroc. Sper să pot juca cât mai multe meciuri şi să ajut cât pot de mult echipa şi să nu dezamăgesc antrenorul.

Rep.: Cum a fost la meciul de la Galaţi, ai înscris un gol de senzaţie când echipa avea mare nevoie de gol?

S.V.: E primul meu gol marcat la Pandurii şi m-am bucurat. Cred că mi-am făcut doar datoria, normal că m-am bucurat pentru l gol dar mă bucuram mai mult dacă şi câştigam meciul acela. Pentru că eu cred că meritam să câştigăm. Oricum nu e important că am marcat eu, oricine ar fi marcat era bine pentru echipă dacă am fi câştigat.

Rep.: La echipa la care ai evoluat în tur ai mai înscris astfel de goluri?

S.V.: Da, la Banja Luka am marcat cinci goluri în tur. Îmi place să înscriu şi vreau să o fac cât mai des dar nu ţin neapărat important să înscriu eu ci să-mi fac datoria şi să fac ce spune antrenorul pentru a ajuta echipa. Am avut aici multe ocazii de a marca dar nu am reuşit până acum să înscriu, sper să o mai fac de acum înainte. Oricine ar vrea să marcheze mai ales contra echipelor mari. Eu nu le cunosc prea bine pentru că nu sunt de mult timp aici dar ştie antrenorul şi sper să joc cât mai multe meciuri importante şi să fac ceea ce mi se va cere.

Rep.: Crezi că de evoluţiile tale la Pandurii depinde acum şi selecţia la naţionala Bosniei?

S.V.: Este bine că joc aici meci de meci şi mi se acordă încredere pentru că probabil selecţionerul naţionalei îmi urmăreşte evoluţiile şi sper să mă mai convoace la prima selecţionată. Am avut o singură convocare acolo dar am jucat mult pentru naţionala Under 17 ani şi la tineret.

Vizualizări: 71

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: