Vulpe (Câlnic): Este posibil să-mi continui mandatul fără viceprimar

Comuna Câlnic este prima localitate din judeţ unde a fost demis viceprimarul PSD, în urma noii majorităţii PNL-PDL. Primarul Dumitru Vulpe nu exclude posibilitatea de a-şi continua mandatul fără viceprimar în condiţiile în care consilierii locali nu vor ajunge la o înţelegere. După ce şi-a pierdut postul de viceprimar, social-democratul Grigore Cucu riscă să-şi piardă şi funcţia de conducere de la organizaţia locală PSD. Florin Cârciumaru spune că organizaţia PSD Câlnic se afla de mai mult timp în vizorul conducerii PSD Gorj.

Primăria Câlnic îşi desfăşoară activitatea fără viceprimar de aproximativ o lună. Asta după ce viceprimarul PSD a fost demis în şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul lunii iunie. Chiar dacă aleşii PP-DD sunt noii aliaţi ai PSD Gorj, la Câlnic ei au votat la unison cu PDL şi PNL atunci când a fost vorba de demiterea social-democratului Grigore Cucu. „Viceprimarul Grigore Cucu a fost demis ca urmare a unei noi majorităţi în Consiliul Local. Cei cinci consilieri PNL şi PDL au iniţiat un proiect de hotărâre pentru demiterea viceprimarului, iar lor li s-au mai alăturat încă trei consilieri. Proiectul a fost aprobat în şedinţa din luna iunie cu 8 voturi pentru şi 3 voturi împotrivă”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul de la Câlnic.

Edilul local nu exclude posibilitatea de a-şi continua mandatul fără viceprimar. „Încă nu m-am consultat cu aleşii locali privind desemnarea unui nou viceprimar. În cazul în care nu vom cădea de acord asupra unei persoane, este posibil să-mi continui mandatul fără viceprimar”, a precizat Dumitru Vulpe.

ANALIZĂ

Liderii PSD Gorj vor decide în perioada imediat următoare dacă vor menţine sau vor înlocui conducerea organizaţiei de la Câlnic. „Nu ne rămâne decât să analizăm ceea ce s-a întâmplat la Câlnic, vrem să aflăm cum s-a întâmplat în cazul demiterii viceprimarului. Noi aveam deja în vedere organizaţia de la Câlnic, vom analiza şi vom hotărî dacă mai mergem în continuare cu actuala conducere sau vom găsi o altă soluţie”, a declarat Florin Cârciumaru, liderul PSD Gorj.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: