Vulpe (PNL): Primarii trădători îşi pierd credibilitatea

Dumitru Vulpe, edilul comunei Câlnic, este singurul primar liberal care şi-a făcut datoria faţă de partid. Vulpe a scos la vot aproximativ 77% dintre alegătorii de pe raza comunei şi a adus Partidului Naţional Liberal cel mai bun scor din Gorj. La Câlnic PNL a câştigat alegerile cu 60% din voturi, Partidul Social - Democrat obţinând doar 17%. Asta în condiţiile în care 14 primari liberali au luat bătaie la ei acasă.

Rep.: Sunteţi primarul liberal care a adus partidului cel mai bun scor din judeţ. Cum comentaţi rezultatul obţinut?

D.V.: Legătura mea permanentă cu cetăţenii din comună a făcut ca la Câlnic să se înregistreze o prezenţă foarte mare la urne, după calculele mele circa 77%. În perioada campaniei electorale am fost permanent în mijlocul oamenilor şi am explicat fiecărui cetăţean în parte că trebuie să vină la urne. Asta mă face să cred că oamenii au încredere în mine şi că nu i-am dezamăgit. La nivel de judeţ, rezultatul obţinut de PNL nu este mulţumitor. După părerea mea, era mulţumitor să avem un rezultat peste media pe ţară.

Rep.: Cum comentaţi faptul că cei mai mulţi primari liberali fie au trădat partidul, fie au împărţit frăţeşte cu PSD?

D.V.: Rezultatele mici obţinute de primarii liberali mă dezamăgesc foarte mult. Unii au scos partidul chiar pe locurile III-IV. Dacă fiecare primar liberal ar fi scos partidul măcar cu puţin deasupra PSD rezultatul ar fi fost altul. Nu pot să accept ca un primar care la alegerile locale a obţinut 70-80-90% din voturi, acum a scos 10-15%. Asta înseamnă că şi-au pierdut credibilitatea în rândul oamenilor. Eu, unul, n-aş fi fost mulţumit dacă nu eram măcar cu un vot deasupra celorlalţi. Dacă nu la tine în comună, atunci unde? Eu sunt liberal din luna martie 1990 şi nu aş fi fost dispus să împart voturile cu PSD indiferent de împrejurări. Cred că situaţia fiecărei localităţi în parte va fi analizată în Biroul Politic Judeţean şi că vor fi luate anumite măsuri.

Rep.: Ce părere aveţi de rezultatul obţinut de primarul Mihai Mazilu, mai ales că în oraşul său a obţinut sub 20% ?

D.V.: Este regretabil ceea ce s-a întâmplat în cazul domnului Mihai Mazilu. Ceilalţi colegi primari l-au împins în cursă promiţându-i că-l vor susţine, iar apoi l-au abandonat. Ba chiar unii i-au şi transmis, după ce şi-a depus candidatura, că nu-l vor susţine. Eu unul n-aş fi procedat aşa. Cred că promisiunile colegilor primari l-au făcut pe Mihai Mazilu să se arunce în lupta pentru Senat.

Rep.: Ce părere aveţi despre o eventuală alianţă PNL-PDL?

D.V.: Este necesar ca toate partidele de dreapta să se unească într-o alianţă, iar asta cât mai repede. Dreapta trebuie să se unifice în jurul unui candidat unic pentru prezidenţiale. Numai aşa vom putea învinge stânga. La nivelul judeţului Gorj, s-a văzut că liderii PSD nu au fost mulţumiţi de rezultatele obţinute. La începutul campaniei sperau să obţină undeva la 70% din voturi, însă în alianţă cu alte două partide au obţinut 42-43%. Dacă PSD mergea singur în alegeri, rezultatul ar fi fost undeva la 35% pentru că UNPR ar fi rupt tot din voturile PSD, cam 5- 6%, iar PC cred că ar fi obţinut 2-3%. Este normal ca rezultatul obţinut de PSD să dea de gândit, mai ales că până acum Gorjul era un judeţ fruntaş în ceea ce priveşte rezultatele obţinute de social-democraţi la celelalte alegeri.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: