Week-end cu şoferi băuţi la volan

Căldura de la sfârşitul săptămânii trecute, nunţile şi grătarele, par să fi schimbat comportamentul normal al şoferilor din judeţ, agenţii rutieri dând peste o mulţime de conducători auto care s-au urcat la volan după ce au tras la măsea. Riscând nu doar viaţa lor, ci mai ales pe a altora, şoferii care au fost traşi pe dreapta şi puşi să sufle în fiolă i-au speriat pe oamenii legii, nevoiţi să deschidă dosare penale pe numele celor care au plecat la drum „afumaţi” fiind.

Astfel, sâmbătă dimineaţa, la ora 4.00, un tânăr de 29 de ani, din municipiu, pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu, a fost pus să sufle în fiolă, iar descoperirea făcută de agenţii rutieri nu le-a înşelat aşteptările. „Acesta conducea autoturismul proprietate personală, având o concentraţie de 0,57  ml/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii l-au condus la Spitalul Judeţean „Tudor Vladimirescu”, pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, lui C.I.I. i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea exercitării dreptului de conducere, iar în prezent este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală”, menţionează subcomisarul Daniel Tică, purtător de cuvânt la IPJ Gorj.

         Tot sâmbătă, dar seara, la Arcani, un bărbat din Vâlcea, de 44 de ani, s-a ales şi el cu aceiaşi acuzaţie după ce oamenii legii l-au găsit băut la volan. Şoferul din judeţul vecin avea o concentraţie de 0,44 ml/g alcool pur în aerul expirat. Era mai puţin băut decât un individ din Roşia de Amaradia, de 37 de ani, care în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost depistat pe serpentinele de la Rânca şofând după ce, evident, trăsese la măsea. „Testat cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o concentraţie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul orăşenesc Novaci unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, menţionează subcomisarul Tică.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: