Weekeend cu tensiuni la Pandurii

La sfârşitul săptămânii trecute mai mulţi jucători de la Pandurii au iniţiat o acţiune de protest spontană decizând să poarte o discuţie cu preşedintele clubului referitoare la situaţia tensionată de la echipă. Marin Condescu a discutat în primă fază cu mai mulţi jucători care i-au prezentat nemulţumirile lor vis-a-vis de neplata la timp a unor drepturi financiare şi faţă de unele neînţelegeri cu antrenorul Sorin Cârţu. A doua zi preşedintele a pus faţă în faţă părţile care şi-au spus ce aveau de spus după care şi-au văzut normal de pregătire. În prealabil unii dintre jucători au fost iniţial de acord cu varianta preşedintelui Condescu de a-i lăsa să plece liberi de contract după care s-au răzgândit de teamă că nu-şi vor putea găsi alte echipe unde să evolueze.
Prima întrevedere a avut loc în biroul preşedintelui Condescu, joi noaptea, unde au fost prezenţi cam o treime din lotul echipei, printre cei prezenţi fiind jucătorii care au purtat banderola de căpitan al echipei, Păcurar, Rus şi Stângă. După ce Marin Condescu a discutat cu jucătorii, doar căpitanul Florin Stângă a spus în fugă câteva cuvinte referitoare la ceea ce au dorit să discute: „Am venit să discutăm cu preşedintele unele probleme referitoare la salarii, dar nu putem spune nimic.” Aproape de miezul nopţii, la sediul clubului şi-a făcut apariţia şi antrenorul Sorin Cârţu, acesta declarând doar că a venit pentru a discuta cu preşedintele la insistenţele acestuia, această discuţie prelungindu-se până după miezul nopţii, în jurul orei 1:00. Sub protecţia anonimatului, unul dintre jucătorii prezenţi la întâlnire a declarat că ei nu au cerut înlăturarea lui Sorin Cârţu şi nici readucerea lui Eugen Neagoe, ci doar rezolvarea problemelor legate de salarii şi prime: „Nu vrem să plece Sorin Cârţu şi nici să revină Eugen Neagoe, pe noi ne interesează deblocarea primelor şi rezolvarea situaţiei tensionate de la echipă. Vrem să venim din nou cu plăcere la antrenamente, acum este o situaţie de tensiune care vrem să dispară şi credem că vinovat de crearea sa este şi antrenorul care nu mai este la fel ca în tur.”  
Cârţu nu a dorit să comenteze în nici un fel invitaţia primită aproape de miezul nopţii din partea preşedintelui clubului spunând doar „no comment”. Totuşi, pentru a pune capăt speculaţiilor, preşedintele Condescu şi-a arătat din nou susţinerea faţă de antrenorul Cârţu în momentul în care presa a semnalat o intenţie a jucătorilor de a cere schimbarea actualului antrenor cu Eugen Neagoe. A doua zi după prima acţiune a jucătorilor, preşedintele Condescu a venit la stadion înpreună cu directorul general al SNLO, Daniel Burlan, purtând timp de câteva ore discuţii cu jucătorii care iniţial voiau să boicoteze antrenamentul. 
Jucătorii au reclamat preşedintelui clubului şi faptul că antrenorul îi acuză public de pierderea meciurilor sau de unele greşeli pe care le fac la jocuri, lucru care nu s-a întâmplat în tur. Preşedintele Marin Conbdescu le-a spus însă că nu îi va ţine cu forţa la Târgu Jiu şi dacă au nemulţumiri sunt liberi să plece: „Sunteţi liberi ca păsările cerului să plecaţi. Legitimez luni, la FRF, zece juniori şi am soluţii să jucăm mai departe. Nu vă ţin cu forţa la Pandurii şi vă dau gratis!”
Pentru că jucătorii au ratat masa de prânz, antrenamentul echipei a fost decalat cu o oră apărând imediat interpretări referitoare la o aşa zisă grevă a fotbaliştilor. În urma discuţiilor, o parte dintre jucători au decis să semneze listele înmânate de preşedinte prin care puteau deveni jucători liberi de contract dacă nu vor să continue cu Pandurii, 17 dintre ei fiind de acord să plece iniţial dar răzgândindu-se după doar câteva minute.


Vizualizări: 71

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: