Zahăr si făină de la UE pentru aproape 45.000 de gorjeni

Aproape 45.000 de persoane nevoiaşe din judeţul Gorj vor primi în această lună făină şi zahăr de la Uniunea Europeană. Cantitatea de alimente care va ajunge în Gorj este dublă faţă de cea de anul trecut dar, numărul beneficiarilor este mult mai mare în acest an, astfel, o persoana va primi 4 kilograme de zahăr şi 15 kilograme de făină, ceva mai puţin decât anul trecut. Persoanele beneficiare de venit minim garantat, şomerii care beneficiază de indemnizaţie, pensionarii cu pensii sub 400 de lei dar şi persoanele cu handicap grav vor primi şi în acest an zahăr şi făină de la Uniunea Europeană, mai puţin cei drept ca anul trecut. Astfel, dacă anul trecut se acorda pe membru de familie o cantitate de 6 kilograme de zahăr şi 20 de făină, anul acesta vor primi 4 kilograme de zahăr si 15 de făină.
 Ajutoarele ar trebui să fie distribuite luna aceasta numai că, la Gorj există o problemă, nu este spaţiu suficient pentru depozitarea alimentelor. Asftel, zahărul ar putea ajunge la beneficiari abia luna viitoare. “Anul trecut am avut două depozite la Vama Tg-Jiu, acum avem un singur depozit, deci va trebui să lucrăm foarte bine anul acesta, graficul să fie bine întocmit iar beneficiarii, respectiv, primăriile şi cantinele sociale trebuie să reactioneze imediat cum sunt solicitate de către noi pentru a ridica produsele” declară Vasile Cazan director S.J.G.D.A.S Gorj.
Numărul persoanelor care vor primi zahăr şi făină de la Uniunea Europeană se ridică în Gorj la aproape 45.000 de persoane. Cantitatea totală de alimente ce vor fi distribuite acestora este de circa 860.000 de tone respectiv 195.000 tone de zahăr şi circa 670.000 tone de făină. 
 


Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: