Zece familii izolate în comuna Schela

Zece familii din comuna Schela au rămas izolate după ce un drum sătesc s-a surpat din cauza precipitațiilor și a umezelii din sol. La fața locului au fost reprezentanții instituțiilor abilitate și cei din fruntea județului, însă soluții nu prea există. Porțiunea de drum ar trebui reabilitată, dar la bugetul Primăriei Schela nu sunt bani pentru această lucrare neprevăzută.

Din cauza ploilor care au căzut în această primăvară în județul Gorj, mai multe localități au avut de suferit. Și în localitatea Schela un drum sătesc a cedat și 10 familii sunt acum rupte de lume. Oamenii nu pot ajunge la locuințe decât pe jos, iar autoritățile nu au soluții în acest moment. Incidentul a fost constatat de reprezentanții Consiliului Județean, Prefecturii, Inspectoratului în Construcții și Inspectoratului pentru Situații de Urgență, iar rezolvarea acestei probleme a căzut pe umerii administrației locale, care nu are soluții. Cauza este bine înțeles lipsa banilor.

Reabilitarea acestui tronson de drum care s-a surpat ar sărăci bugetul primăriei Schela cu aproximativ patru miliarde lei vechi, o cheltuială mult pre mare în vreme de criză. Primarul din comună s-a gândit să „cârpească” drumul, pentru ca localnicii să treacă pe el măcar cu vehicule cu tracțiune animală. „Drumul a cedat din cauza ploilor. Au venit cei de la județ, s-au uitat, au constatat și au plecat. Familiile tot izolate au rămas, iar eu nu am bani să fac drumul. M-ar costa cam 3 miliarde și jumătate sau patru, iar eu nu dispun de acești bani la bugetul local. Este o cheltuială neprevăzută. Ar trebui un ajutor guvernamental, dar șansele sunt mici. Cred că mă apun eu să cârpesc drumul, să-l umplu acolo, ca măcar să treacă oamenii cu căruța”, a declarat Aristide Șerbănescu, primar comuna Schela.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: