Zeci de angajaţi ai Finanţelor Gorj se vor muta la Craiova

Angajaţii fostei Direcţii Generale a Finanţelor Publice Gorj, care au primit preavizele şi care nu s-au înscris încă la concurs pentru ocuparea unui post în cadrul instituţiei, mai pot face acest lucru până miercuri. În schimb termenul de aplicare al angajaţilor pentru posturile de conducere a expirat ieri, la orele 16.30.

Dacă iniţial termenul de depunere al opţiunilor pentru personalul care ocupă funcţii de execuţie era luni, acesta a fost prelungit până miercuri. Personalul de pe posturile de conducere însă nu a beneficiat însă de această prelungire. „La ora 16.30 expiră termenul pentru prezentarea opţiunilor pentru personalul de conducere, iar miercuri expiră pentru personalul de execuţie. Până la momentul expirării nu se ştie fiecare unde optează, câţi optează şi unde se va ţine examenul. Acolo unde pe un post sunt mai mult de o opţiune se va ţine examen, sau mai corect, dacă sunt opţiuni mai multe decât numărul de locuri. Marţi vom afla care au fost opţiunile pe posturile de conducere”, spunea luni Marin Ciumag, şeful interimar al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj. 

58 de angajaţi rămaşi pe dinafară, ghidaţi spre Craiova

În Gorj, 266 de angajaţi au primit preavize, iar la concurs au fost scoase doar puţin peste 200 de locuri. „Sunt 266 de persoane care au primit preaviz, din care 6 reprezintă personal contractual. Sunt 58 de persoane din judeţul Gorj care nu au locuri acum să opteze, dar au locuri în regiune, în principal la Craiova. Din ce am discutat cu colegii, unii optează la Craiova, mai puţini şi marea majoritate optează aici şi acceptă unii dintre ei acest examen. Opţiunea este personală. Bătălia se va da în principal la informatică, la IT unde s-au redus 12 posturi şi după aceea la administrare, mai sunt serviciile suport care au fost preluate integral de la Craiova, audit, personal, contabilitate, financiar, soluţionare contestaţii”, a precizat  Marin Ciumag.

CONTESTAŢII

Peste 100 de angajaţi au contestat deja în instanţă legalitatea preavizelor. Cel mai puţin afectat de această reorganizare a fost personalul care se ocupă de administraţia contribuabililor mijlocii, parţial cel care prestează activităţi de trezorerie şi AFP Târgu Jiu, tot parţial.

REGIONALIZARE

Noua instituţie a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj va funcţiona în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Craiova, alături de instituţiile similare din Olt, Mehedinţi, Vâlcea şi Dolj.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: