Zeci de casieri din minerit, trecuţi în producţie

Câteva zeci de casieri care prestează activitate în cadrul CE Oltenia au rămas fără obiectul muncii. Posturile de casier vor fi desfiinţate deoarece toţi minerii şi energeticienii îşi vor lua salariile pe card începând cu luna aceasta. Ca atare, casierii fie au fost transferaţi în producţie, fie au fost redistribuiţi în alte structuri.

Circa 15% din salariaţii CE Oltenia îşi primeau până acum chenzinele cash, de la casieriile fiecărei unităţi în parte.  „Face parte din reorganizarea pe care o avem la ora asta în Complexul Energetic Oltenia şi posturile acestea de casier de la unităţile miniere vor fi desfiinţate urmând ca anumite proceduri pe partea financiară să fie preluate de cineva din cadrul biroului servicii Buget- Patrimoniu. Casierii sunt redistribuiţi, ca şi ceilalţi, în funcţie de pregătirea profesională pe care o au, pentru fiecare unitate în parte. În producţie, în interiorul serviciului economic. Pe Divizia Minieră se discută de 14 casieri”, a declarat Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere din cadrul CE Oltenia.      

Pârvulescu: La ţară nu sunt bancomate

Sindicaliştii din minerit nu văd cu ochi buni faptul că oamenii sunt nevoiţi să-şi facă carduri pentru a putea ridica salariul. „Le-au făcut la toţi carduri fără să se gândească că unii sunt de la ţară. Stau bieţii oameni la bancomate ca la pâine pe timpuri. A fost dată dispoziţie să închidă casieriile şi toţi oamenii să aibă carduri”, a declarat Dumitru Pârvulescu, vicepreşedintele FNME. Administraţia CE Oltenia îi contrazice pe sindicalişti spunând că minerii şi energeticienii vor avea de câştigat de pe urma acestei noi reglementări. „Mi se pare un lucru benefic pentru că nu trebuie să fii tot timpul în unitate atunci când se dau salariile. Poţi fi plecat, îţi intră pe card şi este un lucru bun aş spune. Marea majoritate a minerilor aveau deja salariile pe card”, a mai spus Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: