Zeci de contestaţii depuse pentru gradaţiile de merit

Aproape 10% din cadrele didactice din judeţul Gorj care au depus dosare în vederea obţinerii gradaţiei de merit au înaintat contestaţii, nemulţumiţi fiind de punctajul obţinut.

Din cele circa 300 persoane care şi-au depus dosarul pentru a beneficia de sporul de 25%, 29 au şi contestat punctajul validat de comisia însărcinată cu evaluarea. Contestaţiile au fost depuse în perioada 15-17 mai. Cele mai multe nemulţumiri au fost în rândul învăţătorilor, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj. “La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, s-au înregistrat 29 de cereri de reevaluare a portofoliilor întocmite de cadrele didactice în vederea obţinerii gradaţiei de merit. Majoritatea contestaţiilor sunt la învăţători - 7 contestaţii şi la educaţiei fizică-cinci contestaţii. La celelalte discipline, o contestaţie la limba şi literatura română şi câte două în general”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Reprezentanţii ISJ Gorj mai spun că, numărul exact de gradaţii de merit acordate anul acesta va fi cunoscut abia după soluţionarea reevaluării dosarelor. “În perioada 20-22 mai va fi dat un răspuns la reevaluare în urma contestaţiilor. Numărul exact de gradaţii acordate va fi dat de consiliul de administraţie. Este un procent la nivel naţional, de 16% din totalul personalului didactic existent la nivelul judeţului, numai că acest procent presupune totalizarea tuturor cadrelor didactice care beneficiază de gradaţie de merit şi care sunt în plată. Deci şi cei care au primit în sesiunile anterioare, cu ani în urmă”, a mai spus Georgeta Popescu.   

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: