Zeci de deținuți au cerut să voteze

Deținuții din Penitenciarul Târgu Jiu își vor exercita dreptul la vot, duminică, 27 septembrie. În vederea asigurării exercitării în bune condiții a dreptului persoanelor private de libertate de a vota, la nivelul Penitenciarului Târgu Jiu au fost dispuse mai multe măsuri.

Zeci de deținuți din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu și-au exprimat dorința de a vota la alegerile locale care se desfășoară duminică. Pentru ca totul să se desfășoare în cele mai bune condiții, instituția de detenție a luat și anumite măsuri. Deținuții vor intra într-o sală special amenajată pentru acest scrutin, vor purta măști de protecție, mănuși, iar contactul dintre ei va fi evitat, conform unui comunicat de presă emis de către Penitenciarul Târgu Jiu.

”Pe durata derulării tuturor activităţilor necesare exercitării dreptului de vot, persoanele private de libertate vor purta masca de protecţie respiratorie, iar înainte de înmânarea ştampilei de vot şi a cărţii de identitate, persoanele private de libertate vor primi mănuşi de unică folosinţă. După exercitarea dreptului de vot, mănuşile vor fi dezinfectate şi aruncate în recipiente special amenajate. De asemenea, se va avea în vedere evitarea contactului dintre deţinuţii care îşi exercită dreptul de vot, astfel că nu vor interacţiona deţinuţi cazaţi în secţii diferite. Echipa biroului electoral al secţiei de votare, care se deplasează cu urna specială, şi eventualii supraveghetori şi observatori străini acreditaţi în acest scop vor fi supuşi triajului epidemiologic la intrarea în unitate şi vor completa chestionarul COVID-19. Purtarea echipamentului individual de protecţie este obligatorie din momentul accesului în unitate. Totodată, pe toată durata desfăşurării procedurilor de votare, va fi respectată distanţarea fizică faţă de persoanele private de libertate şi faţă de personalul angajat al unităţii”, se arată în comunicat.

În penitenciar se află 274 de persoane private de libertate custodiate. Termenul limită pentru depunerea listelor nominale și a cererilor, la secţia de votare în a cărei rază teritorială se află penitenciarul, fiind ziua anterioară votării, cel mai târziu la ora 20:00. 

Vizualizări: 760

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: