Zeci de elevi din Turburea, premiaţi de autorităţi

Autorităţile locale din Turburea au alocat fonduri pentru premierea elevilor cu rezultate foarte bune la învăţătură. Aproximativ 100 de copii vor primi diplome, cărţi şi jocuri din partea primăriei. Asta după ce, de Ziua Copilului, au fost distribuite peste 600 de pachete cu rechizite şcolare. Edilul local spune că în fiecare an va premia elevii silitori, indiferent de problemele financiare cu care se confruntă primăria. Ion Bârcă vrea ca, în acest fel, să-i stimuleze pe elevi pentru a face performanţă.

Consiliul Local Turburea a alocat suma de 12.000 de lei pentru premiile acordate la sfârşitul anului şcolar. Din cei 550 de elevi de pe raza comunei, aproximativ 100 au obţinut rezultate bune şi foarte bune la învăţătură. „Cei mai mulţi premianţi sunt de la grupa 0 şi clasele I-IV, unde toţi au obţinut calificativul bine şi foarte bine. Pe lângă aceştia, avem elevii de la şcolile generale şi de la liceu, care au medii generale foarte mari. Împreună cu directorul şcolii am o făcut o listă cu numărul de elevi şi am achiziţionat cele necesare. Elevii de la grupa 0 şi clasele I-IV vor primi câte o carte şi câte un joc gen „Piticot” sau „Nu te supăra frate”. Pentru elevii din clasele V-VIII şi cei de la liceu am achiziţionat dicţionare română-engleză, română-franceză. Indiferent de problemele financiare cu care ne confruntăm, vom premia în fiecare an elevii cu rezultate bune la învăţătură pentru a-i ambiţiona să facă performanţă”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Premierea va avea loc mâine dimineaţă, iar edilul local va trece pe la fiecare unitate şcolară pentru a-i felicita pe elevi. Copiii s-au aflat în atenţia autorităţilor şi de 1 Iunie, când au primit câte un pachet cu rechizite şcolare. „De 1 Iunie, am distribuit 600 de pachete cu caiete, creioane, penare, carioci, etc. La cele patru şcoli din comună avem înscrişi 550 de elevi, dar am dat cadouri şi copiilor neînscrişi la grădiniţă”, a precizat primarul Bârcă.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: