Zeci de gorjeni renunţă la fumat

Criza economică îi face pe gorjeni să ia drumul cabinetelor medicale pentru a se lăsa de fumat. Scumpirea ţigărilor şi afecţiunile la care se expun îi determină pe tot mai mulţi fumări să renunţe la acest viciu. Medicii susţin că fac cu greu faţă solicitărilor venite din partea celor vor să nu mai fumeze, drept pentru care consultaţiile se fac numai pe bază de programări. 

Aproximativ 60 de gorjeni se prezintă lunar la medici pentru a se lasă de fumat. Pentru că că numărul celor care vor să renunţe la acest viciu este foarte mare, consultaţiile se efectuează numai pe bază de programare. Dacă la început când s-a deschis cabinetul  oamenii veneau numai din curiozitate, acum ei sunt hotărâţi să renunţe la ţigări.

După ce sunt progamaţi fumătorii vin la consultaţie unde sunt în primă fază consiliaţi, iar apoi li se prescrie un tratament medicamentos care durează între două şi trei luni şi este indicat să fie respectat în întregime. Consultaţia este gratuită şi nu este nevoie de trimitere de la medicul de familie. Fumătorii sunt monitorizaţi pe toată perioda tratamentului.

Fumătorii care vin la cabinet au vârste cuprinse între 20 şi 65 de ani. Ei spun că le este foarte greu să renunţe la ţigări, pentru că nu au voinţă. Aproximativ 40% dintre fumătorii care s-au prezentat la cabinetele de specialitate au reuşit să renunţe la ţigări în urma tratamentului administrat.

Vizualizări: 70

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: