Zeci de motreni riscă să fie debranşaţi în mijlocul iernii

Patru asociaţii de proprietari din Motru au primit un ultimatum din partea directorului Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) în ceea ce priveşte achitarea datoriilor restante. Directorul Ilie Schintee este dispus să ia măsuri drastice în condiţiile în care cele patru asociaţii au datorii restante din anul 2007.

Zeci de familii din Motru riscă să petreacă sărbătorile de iarnă în frig dacă cele patru asociaţii nu găsesc o modalitate de înţelegere cu UATAA Motru. Directorul unităţii, Ilie Schintee le-a dat acestora termen până pe 10 decembrie să poarte o discuţie în caz contrar vor avea loc debranşări în serie. „Până pe data de 10 decembrie le-am dat termen să vină să purtăm o discuţie pentru că este inadmisibil să ai restanţe din 2007, oricum nivelul datoriilor a crescut foarte mult în ultima perioadă deşi era de preferat să scadă pentru a avea şi noi cu ce să plătim păcura. În orice caz nu mă aştept să-şi achite restanţele dar măcar să discutăm să găsim o soluţie de plată, să semnăm un proces verbal ceva”, a declarat Ilie Schintee, directorul UATAA Motru.

Datoriile celor patru asociaţii depăşesc suma de 12 miliarde la care se adaugă şi contravaloarea lunii noiembrie. „Este clar că dacă nici măcar nu se prezintă la discuţii atunci vom trece şi la alte măsuri chiar dacă nu este de preferat dar nu avem ce face şi noi avem un contract şi riscăm să nu avem cu ce plăti furnizorul de păcură”, a adăugat Ilie Schintee.

Până în prezent, directorul unităţii de termoficare spune că nu a fost făcută nicio debranşare.

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: