Zeci de profesori gorjeni, pe lista de disponibilizări

Circa 20 de profesori sunt puşi pe lista de disponibilizări pentru anul şcolar viitor. Este vorba de cadrele didactice titulare care vor rămâne fără loc de muncă din cauza restrângerii de personal la unităţile şcolare. Această categorie poate opta pentru unul dintre cele 600 de posturi puse la dispoziţia lor prin Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj. Abia la 1 aprilie vor şti cu siguranţă unde au primit repartiţia.

Unităţile de învăţământ preşcolar din Gorj se confruntă cu o scădere a numărului elevilor, lucru care a condus la reducerea numărului de profesori în şcoli. În această situaţiei se află circa 20 de cadre didactice titulare care nu vor mai putea preda începând cu anul şcolar 2013-2014 în cadrul aceleiaşi unităţi de învăţământ. Pentru a nu rămâne fără un loc de muncă aceştia şi-au depus cereri la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj pentru a primi un post în unitate de învăţământ. „Sunt 20 de cadre prioritare în această etapă, deoarece li se reduce postul, sunt în special din mediu rural. Este o situaţie şi la Şcoala Generală nr.2, Ecaterina Teodoroiu, care disponibilizează un profesor de matematică începând cu anul viitor. Pot opta pentru unul dintre cele 630 de posturi disponibile, însă numai 249 sunt posturi întregi”, a declarat Georgeta Popescu, purtător de cuvânt ISJ Gorj.

Depunerea cererilor de transfer s-a făcut până în data de 8 martie, urmând ca în această perioadă comisia de mobilitate a personalului didactic constituită la nivelul inspectoratului şcolar să verifice dosarele cu cererile de soluţionare a restrângerii de activitate. În data de 19 martie vor avea loc probele practice, urmând ca în prima zi a lunii aprilie să fie emise şi comunicate deciziile de repartizare.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: