Zeci de studenţi ai UCB merg gratis în tabără

Universitatea “Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu răsplăteşte vara aceasta câteva zeci de studenţi care au înregistrat rezultate bune la învăţătură. Aceştia sunt trimişi în tabără la munte sau la mare timp de 5 zile, iar costurile cu masa şi cazarea sunt suportate integral de universitate. Biletele au fost împărţite pe facultăţi.

Pentru vara acestui an UCB pune la dispoziţia studenţilor 30 locuri gratuite în taberele studenţeşti din staţiunile Costineşti şi Predeal. “Conform Metodologiei privind repartizarea locurilor în taberele studenţeşti pe perioada vacanţei de vară 2015, pentru studenţii înscrişi la cursurile de zi în instituţiile de învăţământ superior de stat, aceştia beneficiază de locuri gratuite în tabere în limita locurilor repartizate pentru fiecare facultate, în funcţie de rezultatele obţinute la învăţătură şi de activitatea depusă în cadru organizat la diverse manifestări culturale, artistice, ştiinţifice sau sportive, excepţie făcând cazurile sociale. În perioada taberelor, studenţii beneficiază în mod gratuit de cazare şi masă”, se arată în comunicatul UCB.

Beneficiarii pot fi studenţi înmatriculaţi la forma de învăţământ de zi, ce sunt finanţaţi de la bugetul de stat, din ciclurile licenţă şi masterat, integralişti, în vârstă de până la 35 de ani. Excepţie de la criteriul de integralitate fac cazurile sociale, respectiv studenţii orfani de ambii părinţi, cei proveniţi din casele de copii sau plasament familial, romi, absolvenţi ai liceelor din mediul rural sau din oraşe cu mai puţin de 10.000 de locuitori şi cei care beneficiază de burse sociale. Cele 30 de locuri au fost repartizate astfel: Facultatea de Inginerie-8 locuri, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor-10 locuri, Facultatea de Relaţii Internaţionale, Drept şi Ştiinţe Administrative-9 locuri; Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale-3 locuri. Prima serie de studenţi urmează să plece în perioada 18-23 iulie în staţiunea Costineşti, iar cea de-a doua între 12-17 august la Predeal.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: