Ziua Naţională, sărbătorită mai devreme la Câlnic

Gorjenii din Câlnic vor sărbători Ziua Naţională a României mai devreme ca de obicei. Pentru ca elevii să nu fie nevoiţi să vină de acasă pentru a susţine programul artistic pregătit special pentru 1 Decembrie, autorităţile locale au decis ca o parte din manifestări să aibă loc în cursul zilei de astăzi. Duminică, însă, vor fi depuse jerbe şi coroane de flori la cele trei monumente ale eroilor din localitate, precum şi la mormântul eroului necunoscut.

Elevii Şcolii Gimnaziale din Comuna Câlnic susţin în această dimineaţă un program artistic dedicat Zilei Naţionale a României. În jurul prânzului, localnicii  vor sărbători evenimentul împreună cu autorităţile locale, cu un pahar de vin fiert şi o porţie de fasole cu cârnaţi. „A devenit deja o tradiţie ca de 1 Decembrie să se servească fasole cu cârnaţi şi vin fiert. Noi am pregătit 500 de porţii pentru oamenii din comună. În cazul în care vremea nu ne va permit ca acţiunile să aibă loc în aer liber, îi vom dirija pe localnici spre căminul cultural”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Ceremoniile religioase vor avea loc duminică, la monumentele eroilor. „Am decis ca programul artistic pregătit pentru 1 Decembrie să fie susţinut vineri pentru ca elevii să nu fie nevoiţi să piardă ziua liberă. Duminică vom duce jerbe şi coroane de flori la monumentul eroilor din centrul comunei Câlnic, la monumentul eroilor de la Hodoreasca şi la cel de la Pinoasa. De asemenea, vom duce coroane şi la mormântul eroului necunoscut din cimitirul Câlnic”, a mai precizat Dumitru Vulpe.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: