Ziua Recoltei, sărbătorită cu sărmăluţe, piftii şi pesedişti

Piaţa Centrală din municipiul Târgu Jiu a fost neîncăpătoare pentru cetăţenii care au participat, duminică, la Ziua Recoltei. Şi în acest an, au fost organizate standuri cu legume şi fructe dintre cele mai bune. Dacă marfă a fost din belşug, banii din buzunarele cumpărătorilor nu au fost suficienţi. Lucru pe care nu l-au aflat şi politicienii prezenţi, preocupaţi să facă o sârbă cu electoratul.

Comercianţii au fost mulţumiţi de vânzările făcute în acest an, mai mari ca anul trecut. Cel mai bine s-au vândut produsele tradiţionale. „Vânzările merg bine. Cel mai bine se vând sarmalele, piftiile şi mălaiul, tot ce e tradiţional”, a declarat unul dintre comercianţi.

Primarul Florin Cârciumaru a fost bucuros că târgujienii au venit în număr mare la sărbătoarea din acest an. „Mă bucur că târgujienii participă într-un număr atât de mare şi împreună sărbătorim pe cei care muncesc de dimineaţa până seara. Astfel se reuşeşte ca în Piaţa Centrală şi Piaţa 9 Mai, în permanenţă să fie produse proaspete şi de calitate. Vom continua organizarea acestui eveniment, pentru că târgujienilor le place. La această ediţie sunt prezenţi foarte mulţi producători”, a declarat primarul municipiului Târgu Jiu.

Un vâlcean, premiat pentru cel mai frumos stand

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, agronomul Ion Călinoiu, este de părere că astfel de manifestări sunt prilej de socializare şi autorităţile pot să afle problemele cetăţenilor.  „Munca în agricultură a fost destul de greoaie şi anul nu a fost tocmai propice pentru produsele agricole, mă refer la ploi. Agricultorii participă, totuşi,  şi la aceste momente frumoase. Este un prilej în care şi noi, cei care efemer avem funcţii de răspundere, putem să stăm de vorbă mai mult cu oamenii, să vedem care sunt problemele cu care se confruntă”, spune Călinoiu.

De la manifestare nu a lipsit nici muzica, Ansamblul Doina Gorjului fiind cel care a întreţinut atmosfera. De asemenea, comercianţii cu cele mai frumoase standuri au fost premiaţi, în acest an, locul I fiind ocupat de un producător din judeţul Vâlcea. Coincidenţă sau nu, cel care a înmânat premiul a fost Ion Călinoiu, vâlcean şi el.

Ziua Recoltei organizată în acest an a avut un aer de campanie electorală. Printre tarabele cu legume şi standurile cu mămăliguţă şi sarmale şi-au făcut apariţia şi candidaţii la alegerile parlamentare din 9 decembrie, Mihai Weber şi Toni Mihail Greblă.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: