Zonă turistică de interes naţional la doi paşi de Rânca

Guvernul a declarat zona Parâng-Petroşani zonă turistică de interes naţional, în condiţiile în care zona Rânca din Gorj nu are nici măcar statutul oficial de staţiune. Declararea zonei Parâng-Petroşani s-a făcut în contextul în care multe dintre demersurile respective au fost făcute de către fostul ministru al tineretului, Monica Iacob Ridzi, al cărei soţ este primar la Petroşani, cei doi fiind în relaţii foarte bune cu ministrul turismului, Elena Udrea.

Statutul de zonă de turistică de interes naţional acordat domeniului schiabil din Parâng permite autorităţilor locale să beneficieze de o serie de avantaje, cum ar fi colectarea taxei de staţiune şi accesarea de fonduri europene. Decizia a fost luată în contextul în care Ministerul Turismului a alocat în luna aprilie 227 de milioane de lei pentru 46 de proiecte de investiţii în domeniu, printre acestea regăsindu-se şi construirea în zona Parâng-Petroşani a celei mai mari staţiuni de schi din sud-estul Europei.

Cornoiu: Suntem o staţiune cu potenţial enorm

Şeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, afirmă că astfel de proiecte nu afectează dezvoltarea staţiunii Rânca. Cornoiu afirmă că, spre deosebire de Valea Jiului, la Rânca există drum de acces, reţea de canalizare şi apă curent, sursă de energie electrică, precum şi o serie de hoteluri şi cabane , care de cealaltă parte a muntelui nu există. "Nu se pune problema ca noi să avem probleme la Rânca pentru că suntem o staţiune cu potenţial enorm, aflată în plină dezvoltare. Gândiţi-vă numai că Rânca deserveşte cinci judeţe şi vedeţi potenţialul zonei. Dacă luăm în considerare îmbunătăţirea stării unor drumuri acum şi a altora în perspectivă devine clar că oricine vrea din Craiova să meargă la munte preferă o oră şi jumătate până la noi decât două ore şi ceva până în Valea Jiului, unde nici nu sunt hoteluri şi infrastructură similare celor de la noi. Eu am fost în Elveţia şi am văzut că acolo fiecare staţiune avea propriul aeroport, dar noi nu avem pretenţiile celor de acolo, aşa că sunt de părere că nu trebuie să ne facem griji cu privire la declararea zonei Parâng-Petroşani ca zonă turistică de interes naţional. Acolo nici măcar acces rutier ca lumea nu ai, pe când noi sunt înaintea lor din acest punct de vedere şi de aceea consider că Rânca are viitorul ei", spune Cornoiu.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: