Ţara lui Victor Ponta

Nu înţeleg de ce sunt unii şocaţi că a suspendat Ponta aplicarea unei legi timp de 45 de zile. Este vorba de legea care interzice traseismul politic al aleşilor locali, fără pierderea mandatului. Acum se poate, prin ordonanţă de urgenţă. Înţelegeam să abroge cineva legea, dacă e proastă, dar cum vine asta, să fie suspendată timp de 45 de zile?

Din păcate, Ponta nu este la prima trăsnaie de genul asta, semn că nu va fi nici ultima. Să nu uităm câte regulamente şi ordine de ministru au fost schimbate, pentru ca plagiatul lui Victor Ponta să nu fie plagiat. Adică furt intelectual, aspru pedepsit în orice ţară civilizată. La noi, Ponta a spus că citarea cu ghilimele s-a inventat după 2003, când şi-a dat el doctoratul, miniştrii de resort s-au făcut echer , iar plagiatul evident nu a mai fost plagiat.

Apoi, Victor Ponta se străduieşte să reglementeze în aceste zile darea de mită pentru obţinerea de pensii mari. DNA anchetează un caz grav de corupţie, în care sute de oameni au dat mită pentru a fi scoşi ilegal la pensie sau a obţine mai mult decât ar fi avut dreptul. Din păcate, cinci dintre pensionarii anchetaţi şi-au pus capăt zilelor, de frică. În loc să reglementeze eventual comportamentul anchetatorilor în astfel de cazuri, poate chiar o asistenţă psihologică pentru bătrâneii respectivi, Ponta susţine amnistia fiscală. Sigur, el zice că se amnistiază doar sumele date în plus unde au greşit funcţionarii statului. Asta pentru că frauda va fi demonstrată în câţiva ani, cât durează în România soluţionarea dosarelor penale. Până atunci, bătrânul care a dat mită e pensionar cinstit şi poate frauda în continuare bugetul la care contribuim noi toţi.

Dacă a legalizat el Ponta darea de mită şi furtul intelectual, cum să ne mai mire suspendarea statului de drept pentru 45 de zile? Omul este în stare de lucruri mai grave şi probabil vom afla asta când şi dacă va fi ales Preşedintele României.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: