Ţeparii blochează activitatea primăriei Roşia de Amaradia

Conturile primăriei Roşia de Amaradia ar putea fi astăzi deblocate, dacă judecătorii vor accepta cererea primarului Liviu Cotojman de suspendare a executării silite. Conturile sunt blocate de mai bine de o săptămână de o firmă din Braşov, care susţine că are de recuperat 600 de milioane de lei vechi. „Este o firmă fantomă”, susţine Cotojman.

Primăria Roşia de Amaradia speră să-i fie deblocate conturile astăzi, după o săptămână în care nu a putut efectua nicio plată. Astăzi o instanţă din Gorj va judeca cererea primăriei de suspendare a executării silite. Liviu Cotojman, primarul localităţii, speră că judecătorii vor da o hotărâre favorabilă, astfel încât conturile primăriei să fie deblocate. „În această perioadă nu s-a putut plăti nimic. Trebuie să facem plata pentru o reparaţie a unui drum în satul Ruget, de asemenea să achităm o parte din întocmirea proiectului de reabilitare a primăriei”, susţine Liviu Cotojnam, primarul comunei Roşia de Amaradia.

Direcţia de Finanţe Gorj a recurs la blocarea conturilor în urmă cu o săptămână, în urma dispoziţiei unui executor. Cererea de blocare a conturilor vine din partea unei firme din Braşov care a montat un sistem de arhivare electronică, iar primăria nu a achitat întreaga sumă solicitată. Cu tot cu penalizările acumulate, primăria are de achitat peste 600 de milioane de lei vechi. Primarul Cotojman consideră că la mijloc este o înşelătorie şi a apelat la căile legale pentru a scăpa de datorie.

PRECEDENT

Firma din Braşov a păcălit peste 20 de primari cu aşa zisul sistem de arhivare electronică a documentelor, care a constat de fapt în punerea la dispoziţie a unui scanner. Primarul şi viceprimarul din Slivileşti sunt obligaţi de Curtea de Conturi să plătească din buzunar ţeapa de 400 de milioane de lei vechi dată de firma din Braşov.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: