Ţicleniul atacă promovarea în liga a treia

Campioana de la judeţ, Petrofac Ţicleni e la un pas de liga a treia. Gorjenii dau examenul decisiv azi la Severin contra celor de la Muncitorul Reşiţa. Ţicleni ar fi a cincia echipă din Gorj la liga a treia.

După ce au câştigat ambele trofee în judeţ, campionii de la Petrofac Ţicleni sunt în faţa bătăliei decisive. Toată munca de un an întreg se va comprima în meciul de baraj de astăzi de la ora 17.30 la Severin contra celor de la Muncitorul Reşiţa.

Chintă royală la liga a III-a -

Gorjul are acum patru echipe în eşalonul al treilea. E vorba de echipa secundă a pandurilor dar şi de Jiul Rovinari, Minerul Motru sau Minerul Mătăsari. Petrofac Ţicleni ar putea completa această „chintă”. După ce au reuşit eventul campionat-cupă la judeţ, elevii lui Samir Bufanu joacă azi barajul de accedere în liga a treia. Adversara gorjenilor e campioana din Caraş Severin, Muncitorul Reşiţa. De altfel, reşiţenii i-au spionat deja pe cei de la Ţicleni în finala Cupei cu Ştiinţa Turceni, trimiţând un om care să filmeze meciul. Atât Ţicleni, cât şi Reşiţa au avut parte de un sezon aproape perfect la judeţ şi îşi doresc să urce la eşalonul trei. Gorjenii mizează pe cei 3 veterani care au sosit la echipă în iarnă, Amzucu, Rădoi şi Adi Popescu. „Ne dorim să câștigăm și la baraj, să ne bucurăm cu toții. De mult timp Țicleniul n-a mai avut echipă în Liga a III-a și sperăm că a venit momentul. Există și dorință și susținere, conducerea este lângă noi, bani sunt, acum așteptăm doar să promovăm. Pentru mine ar fi o nouă provocare. Eu am plecat în iarnă de la Jiul Rovinari, am lăsat acolo un grup foarte unit și sper ca și la Țicleni să facem un grup la fel de unit. Nu știu când mă voi retrage, deocamdată n-a venit momentul. Aș vrea să mă retrag din Liga a III-a, dacă s-ar putea”, spune veteranul Amzucu, ajuns la 38 de ani. „Mai jucăm, să nu ne îngrășăm. Facem cimitirul elefanților aici. Mai jucăm aici să crească tinerii pe lângă noi. Deocamdată totul e frumos”, zice şi Adi Popescu, omul a cărui carieră la liga <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 a fost încheiată de „chirurgul” Dan Alexa. „Mai pot să joc. Cât mă ține sănătatea mai pot juca un an, doi, chiar și la liga a III-a. De aia am și venit la Țicleni, să promovăm și să mai joc un an în liga a III-a”, e de părere şi al treilea fost pandur al Ţicleniului, Romeo Rădoi.

„Avem șanse să batem în baraj de 99,99%. Trebuie să-i batem. Mă bazez pe experiență, pe valoare, trebuie să-i batem neapărat.”

Adi Popescu, Petrofac Ţicleni

Rezultate, play-off, liga a V-a, etapa a cincea:

Gilortul Tg-CărbuneştiGilortul Bengeşti                    4:0

Jiul Rovinari IIUnirea Bolboşi                                  6:0

Unirea DragoteştiC. Brancusi Bratuia                      3:0

Clasament:

1.Gilortul Tg-Cărbuneşti 13 puncte      2. Jiul Rovinari II 12 pct.          3. Gilortul Bengeşti 6 pct.  4. Unirea Dragoteşti 5 pct.                         5. Unirea Bolboşi 4 pct.           6. Brătuia    0 pct.

Program, etapa a şasea, azi ora 18:

Unirea BolboşiGilortul Bengeşti, Gilortul Tg-CărbuneştiC. Brancusi Bratuia, Unirea DragoteştiJiul Rovinari II

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: