Ţigănci din Craiova, hoaţe dovedite prin satele Gorjului

O parte dintre furturile rămase cu autor necunoscut din ultimul an, în care victimele sunt, de regulă, bătrâni de la ţară neatenţi la cine le calcă pragul ar putea fi rezolvate de poliţişti în aceste zile, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, o grupare de ţigănci din Dolj a fost prinsă „în acţiune” în zona Bumbeşti-Jiu. Deocamdată o tânără a ajuns în spatele gratiilor, dar în dosarul deschis de anchetatori sunt implicate mai multe persoane suspectate de furt calificat, mare fiind şi numărul păgubiţilor din judeţ.

        

Operaţiunea „Năvodul” a dat roade la sfârşitul săptămânii trecute pentru poliţiştii gorjeni, care au reţinut o tânără de etnie rromă pentru implicarea în câteva furturi, alte câteva „partenere” ale acesteia, fiind lăsate în libertate pentru că s-au dus „la muncă” având puradeii după ele. Ancheta poliţiştilor a început după ce cineva de la Bumbeşti Jiu a sunat şi a anunţat că nişte ţigănci i-au intrat în casă cu vorba bună, sub pretextul că ar vinde şi ar cumpăra diferite lucruri. De fapt, proprietarii locuinţei erau ţinuţi de vorbă, iar tânăra reţinută acum opera cu dibăcie prin dulapuri, ea reuşind să fure două costume bărbăteşti şi două haine de piele, care au fost duse la o maşină înmatriculată în Dolj, ce aştepta la poarta casei vizitate.

Au fost jefuiţi mai mulţi bătrâni din judeţ

Poliţiştii au intrat imediat în alertă şi la scurt timp au reuşit să identifice maşina în trafic pe raza comunei Bălăneşti. În autoturism erau cinci ţigănci, cu vârste de până în 30 de ani, şi un bărbat de 23 de ani, acesta fiind şi şoferul care se afla la volan deşi nu avea permis de conducere. Poliţiştii au percheziţionat autoturismul şi persoanele aflate în el, reuşind să descopere nu mai puţin de 4.400 de lei, bani pe care nu i-a putut justifica nimeni. Toate persoanele din maşină au fost duse la sediul Poliţiei Judeţene pentru continuarea cercetărilor, aici poliţiştii aflând că 1850 de lei i-ar aparţine unei bătrâne din Muşeteşti, care, cu câteva ore înainte fusese vizitată de către ţigăncile respective. Bătrâna nici măcar nu observase lipsa banilor, poliţistul din localitate fiind cel care remarcase prezenţa maşinii din Dolj pe raza comunei. El şi-a dat seama că există o problemă atunci când a primit mobilizarea pentru operaţiunea „Năvodul” , în momentul în care a mers la bătrână acasă şi a pus-o să îşi verifice economiile, aceasta observând că nu mai are bani strânşi pentru zile negre.

Elena Firu, de 19 ani, din Craiova, a fost singura reţinută în cele din urmă din toată această anchetă, Judecătoria Târgu Jiu emiţând pe numele ei mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile, ea fiind acuzată de furt calificat. Celelalte „tovarăşe” ale ei au fost lăsate libere pentru că ori erau gravide în diferite luni ori aveau copii mici în braţe şi reţinerea lor era mai dificilă în asemenea condiţii, toate fiind cercetate însă în continuare.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: