• BÂRFE • BÂRFE • BÂRFE • BÂRFE •

• Un om de afaceri de SUCCES din Târgu Jiu, proprietar al unui lanţ de magazine, dar şi cu afaceri prospere în minerit, se laudă cu banii daţi în campanie diferitelor partide politice. Afaceristul cu pricina este celebru prin faptul că se laudă cu „spatele“ pe care îl are, „spate“ care se schimbă odată cu puterea politică. Şi de această dată, Nicu Sarcină s-a orientat rapid şi se laudă în unele cercuri că a cotizat trei miliarde la PSD, trei miliarde la PD-L şi „doar“ un miliard la PNL. Ei bine, banii nu au ajuns în conturile partidelor. Cea mai mare surpriză este la PD-L Gorj, cei de acolo susţinând cu mâna pe inimă că nu au văzut bani de la Sarcină nici măcar pentru un suc. Persoane bine informate le recomandă pedeliştilor gorjeni să îl întrebe pe Gheorghe Falcă, primarul Aradului, dacă ştie ceva de aceşti bani plecaţi din valiza lui Sarcină. Mai ales că în perioada în care a fost făcută donaţia, Falcă încă se mai ocupa de coordonarea filialei de la Gorj a PD-L.

 

• Şi ca să rămânem la Partidul Democrat Liberal Gorj, un alt personaj full de bani, Corneliu Vişoianu, cel care a candidat pentru un post de deputat în Colegiul 5 şi a pierdut lamentabil, vrea acum să-şi recupereze investiţia din campanie prin căpătarea unui post de ministru secretar de stat. Cum Vişoianu este consultant al băieţilor deştepţi din energie, cel mai probabil vizează la un post în Ministerul Economiei. Pentru aceasta bate la porţile liderului sindical Marin Condescu mai des acum, după alegeri, decât o făcea înainte. Cum Marin Condescu a mai reuşit o dată să impună un secretar de stat, nu ne rămâne decât să aşteptăm să vedem dacă va mai avea o nouă reuşită. Asta în cazul în care şi-a propus asta, sau doar îl amăgeşte pe Vişoianu cu câte o cafea.

 

• Bârfele nu lipsesc nici în culisele PSD, unde este extrem de disputat postul de prefect al judeţului Gorj. Mai mulţi lideri pesedişti se pregătesc să îşi petreacă sărbătorile de iarnă la Bucureşti, acolo unde se împart funcţiile guvernamentale în această perioadă. Printre aspiranţii PSD la un post de prefect se numără doi dintre candidaţii partidului care au pierdut alegerile parlamentare – Ion Florescu şi Eugen Vâlceanu – dar şi ceva mai tinerii Marius Vlaicu şi Andrei Maioreanu, ultimul trăgând speranţe şi la un post de conducere la nivelul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia SA. 

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: