Pandurii fac demersuri să joace marţi în Cupa României

Programul săptămânii viitoare va fi unul încărcat pentru echipa lui Sorin Cârţu. Pandurii vor juca duminică după-amiază la Steaua meciul din etapa a VII-a a Ligii I iar miercuri au programat jocul din Cupa României de la Iaşi urmând să revină la Târgu Jiu apoi pentru jocul cu Oţelul Galaţi de la sfârşitul săptămânii viitoare. Jocul de miercuri ar putea fi însă programat cu o zi mai devreme dacă clubul organizator şi conducerea federaţiei îşi vor da acordul pentru devansarea partidei.

Conducerea clubului Pandurii a solicitat ieri  conducerii FRF şi clubului Poli Iaşi să aprobe disputarea partidei din Cupa României cu o zi mai devreme decât data stabilită iniţial. În urma stabilirii programului din şaisprezecimile cupei Pandurii au fost repartizaţi să joace miercuri 23 septembrie dar antrenorul Sorin Cârţu ar prefera să joace marţi acest meci, motivând că echipa are nevoie de timp de refacere pentru meciul de pe teren propriu cu Oţelul Galaţi.

Nu va folosi aceeaşi jucători

Cârţu a explicat deja că nu va miza la meciul cu Poli Iaşi pe aceeaşi jucători care vor evolua în campionat la meciul cu Steaua şi de aceea ar putea juca cu o zi mai devreme: „Este şi meciul de la Iaşi greu şi vine după partida cu Steaua. O să vedem cum îl abordăm şi poate facem o rotire de jucători. Mai mult ca sigur aşa va fi pentru că nu putem să folosim aceeaşi jucători şi în partida de la Steaua, apoi la Iaşi după care la meciul de acasă cu Galaţi. Au nevoie de timp de refacere pentru acel meci şi de aceea vom miza pe alţi jucători la cupă”, a spus antreonorul. Tehnicianul spune că şi deplasarea până la Iaşi, care e cea mai lungă din campionat, pentru că sunt aproape 800 de kilometri, e un motiv pentru care nu va miza pe aceeaşi jucători fiind preferată varianta folosirii a două echipe diferite.

Cârţu, neinteresat de meciul de Cupă

Acesta a precizat că nici interesul pentru această competiţie nu mai e atât de mare la Pandurii după ceea ce s-a întâplat în urmă cu un an când gorjenii au părăsit competiţia în optimi eliminaţi de CFR după ce echipa din Cluj a beneficiat de un penalti: „Interesul nostru pentru cupă nu este la fel de major cum este pentru campionat, pentru că este deja cunoscut ce am păţit anul trecut. Noi am respectat foarte mult această competiţie şi am sperat în ea. Noi am dat toată împortanţa cupei dar alţii mai puţin ne-au respectat pe noi.” Pandurii au avut sezonul trecut de cupă un culoar favorabil care la un moment dat le dădea curaj să spere că vor ajunge în finală după ce au jucat foarte bine cu Craiova şi au avut o prestaţie destul de bună şi la meciul cu CFR. „N-am fost lăsaţi să mergem mai departe. Am fost scoşi  nemeritat din competiţie pe greşeli de arbitraj. Dacă joci bine, dai importanţă competiţiei şi te scoate fără să meriţi intervine un sentiment de frustrare. Poate că nu suntem făcuţi să gândim sus la Cupă. Am sperat mult, puteam ajunge în finală. Eliminând CFR-ul atunci în optimi poate în semifinală aveam o prestaţie bună şi nu se ştie ce ieşea”, a concluzionat tehnicianul pandurilor explicând astfel atitudinea mai rezervată faţă de meciul din Cupa României.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: