23 de mii de litri de apă, opriţi de la comercializare

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Gorj a oprit de la comercializare peste 23 de mii de litri de apă minerală. Mai mult decât atât, comisarii OPC au identificat în urma controalelor 36 de litri de apă minerală expirată pe care au retras-o definitiv din comerț. Aceste nereguli au fost depistate la operatori economici de pe raza localităţilor Motru, Rovinari, Dragotești, Peștișani, Bălești, Cătunele și Stănești, la începutul lunii august. Comercianții au plătit în total amenzi în valoare de 16.250 lei.

Comisarii OPC Gorj au efectuat la începutul lunii august o serie de controale la 25 de operatori economici de pe raza județului descoperind zeci de deficiențe. Cele mai grave se regăsesc la modul de comercializare și etichetare, prezentare și publicitate a apelor minerale naturale, ape de izvor precum și a băuturilor răcoritoare și a sucurilor și nectarurilor din fructe. ”Comisarii CJPC Gorj au desfășurat acțiuni de control în localitățile Rovinari, Târgu Jiu, Motru, Peștișani, Dragotești, Stănești, încercând să acoperim o suprafață mare din județul Gorj. Au fost depistate nereguli privind modul în care se comercializa apa minerală și vorbesc aici despre faptul că am găsit la comercializare apă minerală cu data durabilității minimale depășită, este vorba de 36 de litri în valoare de 69 lei”, a declarat Daniela Michi, comisar șef la CJPC Gorj.

Altă cantitate de apă a fost găsită de comisarii CJPC Gorj depozitată în condiții necorespunzătoare motiv pentru care a fost retrasă temporar de la comercializare. ”Ca o altă deficiență pot să menționez faptul că au fost depistate nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor apă minerală și băuturi răcoritoare, am găsit la un operator economic cantitatea de 23.107 litri de apă minerală care a fost oprită de la comercializare până la remedierea deficiențelor și a fost aplicată o amendă în valoare de 5.000 lei”, a declarat comisarul șef al CJCP Gorj.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: