300 de miliarde pentru repararea străzilor din municipiu

Aproximativ 300 de miliarde de lei vechi vor investite în acest an în repararea străzilor din municipiul Târgu Jiu. Este vorba despre străzile Calea Bucureşti, Calea Severinului, Tismana, Panduraş, Bicaz, Narciselor şi Preajba. (DM.)  

România a atras 1, 7 miliarde de euro de la UE

Procedurile de licitaţie pentru contracte finanţate din fonduri UE în transporturi, energie, mediu şi dezvoltare regională vor fi derulate pe baza unor documente standard, care urmează să fie elaborate în consultare cu experţii Comisiei Europene, a anunţat, miercuri, premierul Emil Boc.El a arătat că România a atras până în prezent 1,7 miliarde euro din fonduri europene, din care 1,1 miliarde euro reprezintă însă prefinanţări acordate la semnarea contractelor. Documentele standard pentru licitaţii ar urma să obţină avizul final al Guvernului până în luna februarie. (M.M.)

Sute de firme şi-au suspendat activitatea în 2010

Peste 700 de firme de la nivelul judeţului Gorj şi-au suspendat activitatea pe parcursul anului trecut, cu 56% mai puţine decât în anul 2009, iar 325 au intrat în insolvenţă. Conform datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului se mai arată că 182 de firme din Gorj au fost dizolvate voluntar. Numărul a scăzut cu 40% faţă de anul trecut, când 304 firme au fost dizolvate. Comparativ cu anul 2009, când s-au înregistrat doar 458 de radieri voluntare, în anul 2010 această cifră a crescut la 1865, cu 309%. Pentru suspendarea unei societăţi costurile sunt mai mici decât pentru procedeul de dizolvare, situându-se între 500 şi 1500 lei. Mai mult decât atât, o firmă suspendată îşi poate relua activitatea, în timp ce dizolvarea este o decizie definitivă. (A.A.)

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: