A fost adoptată Legea Picnicului. „Grătarele“, în atenţia Gărzii de Mediu

Adio grătare în faţa blocului sau în locuri neamenajate! Legea picnicului a fost adoptată. Petrecăreţii care încalcă aceste prevederi vor primi sancţiuni usturătoare. Comisarii de mediu anunţă că vor efectua controale în acest sens şi că nu vor ierta pe cei care vor încălca legea. Amenzile pot ajunge până la 50.000 de lei. 

Senatorii din Comisia pentru administraţie publică au aprobat propunerea legislativă iniţiată de deputatul PDL, Sulfina Barbu, prin care este reglementată activitatea de picnic, desfăşurată pe domeniul public sau privat al statului şi al unităţilor administrativ teritoriale. Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative, se doreşte prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic. Reprezentanţii Gărzii de Mediu, cei care se vor ocupa şi de aplicarea sancţiunilor în astfel de situaţii, îmbrăţişează această iniţiativă şi consideră că era necesară, dat fiind faptul că în judeţul Gorj ne confruntăm cu o serie de probleme de acest gen. ”Din punctul nostru de vedere este foarte bine pentru că ne-am confruntat cu multe probleme vis-a-vis de abandonarea deşeurilor în urma celor care ies la grătar. Cazuri în care am fost sesizaţi că se făceau grătar în faţa blocului, ce e drept, nu au fost foarte multe, dar toate acestea afectează mediul”, a declarat Ovidiu Ilie, prim-comisar Garda de Mediu Gorj.

ANTECEDENTE

Garda de Mediu Gorj are deja întocmită o listă neagră cu punctele cele mai predispuse la astfel de poluări ca urmare a picnicurilor organizate de gorjeni. Ca urmare, acestea vor fi şi primele verificate de către comisarii de mediu. „Au fost probleme în împrejurimile Târgu Jiului, este vorba de zona Rânca, Cheile Sohodolului. În special în prejma apelor”, a precizat Ovidiu Ilie, prim-comisar Garda de Mediu Gorj.

SANCŢIUNI

Nerespectarea acestor prevederi va constitui contravenţie şi se va sancţiona cu amenzi între 100 lei şi 50.000 lei. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se vor face de către comisarii Gărzii de Mediu, autorităţile administraţiei publice locale şi de personalul împuternicit al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: