A început campania de vaccinare împotriva gripei de sezon

Campania de vaccinare împotriva gripei de sezon a început şi în judeţul Gorj. În acest moment, medicii de familie au sarcina de a catagrafia populaţia care va beneficia de vaccinare gratuită şi să transmită listele Direcţiei de Sănătate Publică.  În baza acestor liste, Ministerul Sănătăţii va trimite la Gorj dozele de vaccin în maxim două săptămâni. Anul trecut au fost imunizaţi împotriva gripei de sezon aproximativ 66.000 de gorjeni.

În judeţul Gorj au apărut încă de acum două săptămâni primele cazuri de viroze respiratorii şi pneumonii, iar numărul bolnavilor este în creştere. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au sesizat acest lucru şi au demarat şi la nivelul judeţului o campanie de vaccinare împotriva gripei sezoniere. În această perioadă medicii de familie fac catagrafierea persoanelor care vor beneficia de vaccinare gratuită şi transmit listele Ministerului Sănătăţii.

Vaccinul este gratuit

Vor beneficia de vaccinare gratuită antigripală, angajaţii din sănătate, copiii, bătrânii şi bolnavii cronici. „Actualmente se desfăşoară o campanie de vaccinare împotriva gripei. Acum ne aflăm în stadiul de catagrafiere şi aflare a numărului exact de persoane care trebuiesc vaccinate. În această campanie vor fi vaccinate în general personalul din sistemul sanitar, copiii, persoanele vârstnice şi gorjenii care au boli cronice. Acest vaccin va fi distribuit gratuit acestor categorii de persoane şi sperăm ca şi în acest an să primim măcar aceeaşi cantitate de vaccin ca şi anul trecut”, a precizat Elena Piţian, purtător de cuvânt DSP Gorj.

Medicii recomandă gorjenilor să-şi facă acest vaccin pentru prevenirea bolilor de sezon în special al virozelor şi pneumoniilor. Anul trecut au fost vaccinaţi gratuit prin intermediul acestei campanii aproximativ 66.000 de persoane „Acest vaccin este foarte bun pentru a preveni afecţiunile de sezon cum ar fi virozele, pneumoniile, gripele, precum şi pentru a reduce riscul apariţiei şi a altor afecţiuni pulmonare. Este foarte indicat copiilor şi persoanelor vârstnice care sunt mai vulnerabili la boală în această perioadă, iar acest vaccin este bun pentru imunizarea organismului”, a declarat Elena Piţian.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: