A luat şpăgi de la poliţişti, dar nu face puşcărie!

Soarta pare să-i fi surâs din plin fostului ofiţer de la Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Gorj, Oprea Caţaron, care nu va face nicio zi de puşcărie deşi instanţele de judecată l-au dovedit că a obligat mai mulţi poliţişti din judeţ să-i dea mită pentru a trece cu vedea fapte mai mult sau mai puţin reale în care erau aceştia implicaţi.

Nevoiţi să cotizeze, oamenii legii şi-au reclamat în cele din urmă superiorul la DNA şi, astfel, fostul ofiţer a fost trimis în judecată, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dând săptămâna trecută un verdict final, definitiv şi irevocabil, în baza căruia Caţaron rămâne o persoană ce nu ajunge în spatele gratiilor.

Magistraţii de la instanţa supremă au menţinut decizia Curţii de Apel Craiova, cea care a decis ca fostul ofiţer  din MAI să fie condamnat la 3 ani de închisoare, înlocuiţi însă cu o perioadă de 6 ani de încercare. În tot acest timp, Caţaron va trebui să se prezinte măcar odată pe lună la Serviciul de Probaţiune din cadrul Tribunalului Gorj pentru a spune din ce îşi asigură existenţa, pe unde se deplasează dacă pleacă mai mult de 8 zile din ţară, dar şi să anunţe dacă îşi schimbă domiciliul sau locul de muncă. Fostul ofiţer a fost trimis în judecată în decembrie 2010, când procurorii din cadrul DNA Târgu Jiu au finalizat ancheta, la finalul cercetărilor opinia publică fiind informată despre faptele lui Caţaron.

„Inculpatul Caţaron Oprea a pretins de la un agent de poliţie, cu titlu de mită, suma de 2.000 euro pentru a nu sesiza Direcţia Generală Anticorupţie cu privire la unele fapte de natură penale despre care avea cunoştinţă. De asemenea, inculpatul a mai primit de la alt agent de poliţie suma de 600 lei şi bunuri în valoare de 2.700 lei pentru a-i asigura protecţia şi pentru a nu fi sancţionat disciplinar. În acelaşi scop, a mai pretins de la doi agenţi, cu titlu de împrumut, sumele de 300 euro şi 20.000 - 25.000 lei, refuzând ulterior restituirea banilor. În plus, Caţaron Oprea, în calitatea sa de ofiţer de informaţii, a primit cu titlu de „împrumut” de la alţi trei agenţi de poliţie, sumele totale de 3.150 lei, 1.000 euro şi produse alimentare în valoare de 440 lei pentru a-i proteja şi pentru a interveni pe lângă ofiţeri din conducerea I.P.J. Gorj în scopul sprijinirii acestora în activitatea profesională şi al transferării de la o unitate de poliţie la alta, în cadrul aceluiaşi inspectorat”, preciza DNA.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: